Bokmerketjenester og startsider uten innhold sløser bort tiden din

I påsken 2008 er det lansert ennå en norsk bokmerketjeneste: Klikkbart.no. Bak løsningen ligger det en filosofi som jeg ønsker å stille spørsmål til. Jeg har svært ved å se relevansen og verdien ved nettløsninger som hverken kommer brukere eller annonsører til gode.

Siden er basert på bokmerkeapplikasjonen Pligg og ser ikke ut til å ha etablert seg en avgrenset publikumsprofil. Sitet er nakent og holdt i programmøre farger – uten opplevelsesverdi.

Jeg gjøre denne sak kort da jeg har et par oppgaver for hånden, men håper at andre kan følge opp med kommentarer. Så vil jeg vende tilbake.

Saken er den at Klikkbart.no er lansert av annonseportalen Keyweb.no som igjen er lansert av Enkeltmannsbedriften bak Webdirekt.no.

Kikker du nærmere på Keyweb.no ser du at Keyweb har en søsterstartside i Danmark som heter Danstart.dk.

Prøv å klikke et av katalogene nederst på siden som f. eks «http://www.keyweb.no/katalog/e-handel/«. Her finner du ingen innhold, men øverst har du to Google adsense annonser og i høyre side har du 5 google adsense annonser. Under fanen marketing er det internasjonale Google Adsense annonser som har fått sin plass. Når ikke brukeren finner relevant innhold på nettsiden han / hun besøker vil han / hun derfor – naturlig nok – ha veldig lyst til å klikke på den betalte annonse, som forøvrig er er plassert helt automatisk og ute av kontroll for annonseutgiveren selv. Her tjenes bare penge til kataloghaien og til Google.

Startsider som Keyweb.no og Danstart.dk anser jeg for å være overflødige startportaler, som er laget med det eneste hensyn å tjene penge på at nettbrukere kommer forbi ved en feil eller et uheld.

Bokmerkesider som Klikkbart.no ønsker jeg å betrakte som en lekeplass for utgiverne og en metode for å høste lenker til ennå fler verdiløse nettsider. Med en reel brukermasse vil Klikkbart.no og også Glugg.no ha sin relevans på Internett hvis de klarer å få med seg brukere som har en tydelig avgrenset profil og som tilfører nyheter og tanker som er interessante.

Ellers er mitt råd: Hold deg unna – med mindre du har lyst å sløse bort tiden din.

Les også denne artikkelen:
(U)oversikt over sosiale bokmerketjenester

4 kommentarer til “Bokmerketjenester og startsider uten innhold sløser bort tiden din

 1. picxx sier:

  Om det er keyweb, google eller norgespatriotene som står bak denne siden er for meg revnende likegyldig. Det som teller på slike digg-a-like kloner er om siden har et stort nok nettverk, eller vil annonsere siden slik at det blir en godt besøkt nettside. Slike sider overlever ikke uten en kraftig brukerdatabase, og akkurat det er vel noe de fleste, både norske, svenske og danske diggkloner sliter med.

 2. jensen sier:

  Hei Bertin, beklager at jeg ikke har godkjent deg før nå – det var en glip.

  Jeg er enig med deg omkring keyweb – her er det hendt mye siden min kommentar , mer innhold er lagt til – men jeg mener fortsatt ikke at jeg ser hvilken merverdi siden gir meg. Det forekommer meg litt fragmentert ( innholdet altså) litt som denne bloggen som jo bare er mitt personlige prosjekt.

  Mht dinstartside så synes jeg at den og Keyweb er bygget på samme modell – dinstartside ligner litt på det Keyweb jeg så før.
  Hvor mange startsider har man bruk for?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.