Breakout: Inauguration! Barack Obama innsettes som President

Insights for search viser søk etter inauguration

Hva betyr egentlig «Breakout» i Google-terminologi?

Ordet «Inauguration» hadde i løpet uken 2. – 9. januar 2009 en økning i søkefrekvens fra 40%. Andre søkeord og fraser i relasjon til «inauguration» er i «breakout». Søkeatferden på Google og i nyhetskilder vil (utover krisen i midtøsten) de neste 10 dagene vise en voldsom økning på søkeord og fraser som kan relateres til innsettelsen av Barack Obama.

Insights for search viser søk etter inauguration
Insights for search viser søk etter inauguration

I forbindelse med Barack Obama innsettes som USAs president avholdes det en innsettelses seremoni d. 20. januar 2009. Det er ventet at mellom 2 og 4 millioner mennesker ønsker å overvære innsettelse i Washington DC.

Oppdatering 21. januar 2009:
>»>Se President Barack Obamas innsettelse og innsettelsestale på video her >
>»>>

Begivenheten er allerede årets turistattraksjon og har ført til at en helt industri er bygget opp for å dekke publikums behov for å ta del i arrangementet, kjøpe billetter til innsettelses-seremonien osv.. Målet for mange er å kunne si » Jeg var der».

Derfor er søkefrekvensen på søkefraser som
«presidential Inauguration»
,
«President Inauguration»
,
«Obama Inauguration»
,
«Barack Obama Inauguration
«,
og
«Inauguration day»

økende i perioden frem til innsettelsen.

Ordet «Inauguration» hadde i løpet uken 2. – 9- januar 2009 en økning i søkefrekvens fra 40%.
Andre søkeord som eks. «2009 inauguration» er i «breakout».
Betegnelsen «breakout» benyttes og er en betegnelse som passer godt for søkeord og fraser som er i voldsomt utbrud.

Dette ifølge Google Insights for Search.

Mandag d. 19. januar og den 20. januar er det helt ekstremt mange som søker. Også mange nordmenn  søker på dette – du har akkurat søkt etter informasjon om Obamas Innsettelse, og har klikket på lenken til dette innlegget via Googles søkeresultater. Du lurer bl. a. på følgende:

  • Når skal Obama innsettes?
  • Hvor kan jeg finne gode artikler, bilder og video fra innsettelses-seremonien?
  • Hvilke norske TV – kanaler dekker begivenheten, når?
  • Alt som har med Obama er egentlig noe for deg for du kan ikke få nok, så du leser også dette blogg innlegget som gir deg et nytt Obama-perspektiv – bare rolig – slik er det mange som har det;-)

Dette hadde jeg forutsett og har derfor laget dette blogg-innlegg i god tid (10 dager før, slik den kunne klatre opp på Googles resultatsider og jeg har også laget en liten relevant infoside om Obamas innsettelse med nedtelling og nyhetsticker fra CNN her.
Så går du ikke forgjeves – vel?

Søkeatferden på Google og i nyhetskilder vil (utover krisen i midtøsten), i perioden fra 10. til 20. januar vise en voldsom økning på søkeord og fraser som kan relateres til innsettelsen av Barack Obama.

Inauguration er det engelske ordet for innsettelsesseremoni. Når dette finner sted er det mange som lurer på. Derfor benytter de Google for å bli informert hvis de ikke akkurat har tidspunktet i hodet. Det tar 10 sekunder.

Undersøker du søketendens via Google Insights for Search. ser du at Staten Columbia har flest søk, hvilket er naturlig da det er der seremonien skal avholdes. I dagene omkring innsettelsen vil det komme ytterligere fart på søkefrekvensen ettersom folk begynner å søke på informasjon om presise tidspunkter og reportasjer som omhandler arrangementet.

Nettbrukere vil søke og konsumere videoklip, reportasjer og nyheter i timene etter og de første 24 timer etter innsettelse vil søk og nyhetsbildet være fylt med nøkkelordene, «Obama Inauguration», «president Obama», «Obama president«.

Søk på «Obama Speech«, «inaugual adress«, «inaugual address» og «inauguration speech» – dvs. innsettelsestalen som Obama vil holde vil være dominerende i kombinasjon med søkeord som video + youtube + press.

Skal vi vedde?

Du kan dra nytte av Google Insights, enten du kjører en politisk kampanje, en brand marketing kampanje, eller bare ønsker å time dine budskaper og din annonsering.

Hvis du vil vite mer om «breakout» betegnelsen og  andre eksempler på «rising searches» på Googles Insight for Search kan du lese artiklen:
(Google) Insights on VP Candidate Sarah Palin av Erik Qualman, Search Engine Watch, 4. september, 2008

En tanke om “Breakout: Inauguration! Barack Obama innsettes som President

  1. Pingback: Barack Obama innsettes som president | Innsettelses-seremoni

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.