Er Searchme en utfordring til Google?

Er Google gammeldags?

En gang i det oppringte internettets tid var Googles enkle, minimalistiske brukergrensesnitt tjenestens store fortrinn. En av selskapets tidlige investorer mener nå at tiden er inne for å fornye seg.

Engangsbeløp gir ubegrenset musikk
Mark Kvamme fra Sequoia Capital lanserer nå betaprosjektet Searchme, en søkemotor som sorterer søkeresultatene visuelt, noe lignende det Apple gjør i iTunes.

– Etter å ha prøvd Searchme, er det vanskelig å gå tilbake til Google. Den eneste grunnen til at jeg fortsatt gjør det er dekningsgraden, fortalte Kvamme en gruppe investorer på en presentasjon.
Fra sak d. 19. mars på It-avisen.

Investorene bak prosjektet Searchme Inc. mener at det er på tide med en mer visuelt orientert søkemetode. Jeg vet ikke helt om jeg er klar til å svelge denne, men ettersom en stor del av Internettbrukere er dyslektikere vil dette sikkert være en god ide. Jeg synes ideen er super, som et supplement til tekstbasert informasjon. Se demovideo her og kom med din mening.
[youtube=http://www.youtube.com/v/BZSpjXEvy1I] Med dette som et veldig sannsynlig scenario ser det ut til at jobben til søkemotoroptimaliserer og Internettmarkedsførere blir ennå mer hyggelig og spennende, for da handler det ikke blott om å utvikle sider som er tilpasset algoritmer og tekster, men også om å tilpasse et visuelt tiltrekkende blikkfang til landingsidene sine.

Men egentlig – hvis man skal følge gestaltlovene og overholder de formatregler som er fremkommet ved hjelp av fMRI-teknikken som også Per O. Asplund har skrevet om på Informasjonsdesign.no, så er visuelt design også bare basert på matematikk og geometri. Så statistikere og analytikere forblir vi nok en stund ennå.

Uansett om Google eller andre implementerer dette konseptet eller ei.

2 kommentarer til “Er Searchme en utfordring til Google?

  1. Nickolass sier:

    Hei Nikki
    Takk for responsen. Det fikk meg til å ta en besøk igjen og ja, jeg er også veldig glad for å kunne se hva som er bak lenken. Spesialt videosøket er super. Jeg setter pris på å kunne søke etter et emne og så bare la alle videofilm kjøre uten stop.
    Men det mangler fortsatt mange sider før det blir relevant.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.