Nettpilot FAQ: Spørsmål og svar

Her er en liste over de mest typiske spørsmål og svar til Nettpilot:

Jeg trenger hjelp ASAP, kan du/dere ringe?

Hvis du trenger hjelp så hurtig som mulig, så er det smarteste du kan gjøre å forklare oss hva du trenger hjelp til, FØR du sender den første beskjed til oss. Oftest vil en kort beskrivelse sendt via Nettpilot Support (WordPress og tekniske utfordringer) eller Nettpilot Kontakt (Generelle henvendelser og behov for råd eller veiledning) være den smarteste måten å få rask bistand på. Når du har sendt oss en beskrivelse av problemet og dine behov, så kan du evt sende en SMS til oss, der du ber oss sjekke innboksen. Vi har mange henvendelser fra folk som trenger hjelp, og vi prioriterer å hjelpe dem som beskriver sine behov og problemene sine først. Alt annet vil være unfair.

Back To Top

Sende uoppfordret epost til bedrift - hva er lov og hva er ikke lov?

Man kan kun sende ut til upersonlige epost lister i henhold Markedsføringsloven §15, som tillater utsendelse av eposter til generiske eposter (dvs. som post@, firmapost@, info@ ol.) uten forhåndssamtykke.spesifisert ut ifra bransjekode (NACE1), geografisk område, selskapstype, omsetning etc.

Markedsføringsloven § 15 regulerer utsendelse av markedsføringshenvendelser via elektroniske kommunikasjonsmetoder, som e-post, til både privatpersoner og bedrifter.

Hovedregelen er at det er forbudt å sende slike henvendelser uten mottakerens forutgående samtykke.

For bedrifter gjelder det noen unntak:
Hvis det eksisterer et kundeforhold, og e-postadressen er samlet inn i forbindelse med salg, kan markedsføring sendes uten nytt samtykke, så lenge markedsføringen gjelder lignende produkter eller tjenester. Mottakeren skal også enkelt kunne reservere seg mot fremtidige henvendelser.

Hvis man sender ut i for stor skala så er det stor sjanse for at avsenders domene blir svartelistet.
I Norge kan man benytte epost markedsføring til upersonlige epost adresser. I mange andre land hører dette under spam. Skal vi klare å opprettholde dette unntaket i NOrge, må foretakene som utøver dette unngå utsendelse av epostreklame til personlige epost mottakere, som strider mot Markedsføringsloven.

Det som er viktig er at man sørger for en klar strategi for å utvide epost listen selv.

Et eksempel på lovlig epostmarkedsføring:

Emne: Spesialtilbud på våre nyeste produkter!

Hei [Navn],

Takk for at du er en verdsatt kunde hos oss! Vi ønsker å informere deg om våre nyeste produkter som vi tror du vil like. Som en takk for din lojalitet, tilbyr vi deg en eksklusiv rabatt på 20 % på ditt neste kjøp.

Tilbudet gjelder for følgende produkter:

 • Produkt A
 • Produkt B
 • Produkt C

For å benytte deg av tilbudet, bruk rabattkoden: TAKK20 ved utsjekk.

Hvis du ikke ønsker å motta flere e-poster fra oss, kan du enkelt melde deg av ved å klikke på denne lenken: [Avmeldingslenke].

Vi ser frem til å fortsette å betjene deg!

Med vennlig hilsen,
[Din Bedrift]


Dette eksempelet forutsetter at mottakeren har gitt sitt samtykke til å motta markedsføringshenvendelser, eller at det eksisterer et kundeforhold som tillater slik kommunikasjon. Husk alltid å inkludere en enkel måte for mottakeren å melde seg av fremtidige e-poster.

Her er et eksempel på en ulovlig e-postmarkedsføring som bryter med reglene i Markedsføringsloven § 15:


Emne: Kjøp våre produkter nå!

Hei,

Vi har fantastiske tilbud på våre produkter. Kjøp nå og spar stort!

Besøk vår nettside for mer informasjon.

Med vennlig hilsen,
[Din Bedrift]


Dette eksempelet er ulovlig fordi:

 1. Mangler samtykke: E-posten er sendt uten mottakerens forutgående samtykke.
 2. Ingen avmeldingsmulighet: Det er ingen enkel måte for mottakeren å melde seg av fremtidige e-poster.
 3. Ingen kundeforhold: Det er ingen indikasjon på at det eksisterer et kundeforhold som tillater slik kommunikasjon.

Husk at det er viktig å følge reglene for å unngå bøter og opprettholde et godt forhold til kundene dine.

Back To Top

Vi har WooCommerce Bring shipping API plugin fra Nettpilot i vår nettbutikk. Man kan ikke oppdatere pluginen direkte i WP backend. Hva skyldes dette?

Dette er et godt spørsmål, som vi har fått mange ganger, og vi forstå at dere spør, ettersom det ikke er utelukkende brukervennlig og friksjonsløst. Samtidg er det et valg vi har måttet ta for å beskytte våre kunder mot seg seg eller rettere, for å forebygge at alle brukere med tilgang til WordPress plugins i nettbutikken klikker på oppdatér uten først å forberede oppdateringen.

Ettersom Bring pluginet til WooCommerce er en kritisk del av en fungerende nettbutikk, så er det fatalt hvis løsningen ikke fungerer, for da mister nettbutikken omsetning og kunder rimelig fort. I tillegg tar det langt mer tid og ressurser å gjenopprette feil foresaket av at plugins ikke snakker sammen, enn det tar å foreberede og planlegge oppdateringer struktur ert.

Men er det nødvendig og stenge for oppdateringsmulighet for alle. Ja, det mener vi, og vi baserer dette på vår erfaring med omrking 1000 norske WooCommerce nettbutikker.

Vi hadde tidligere en API basert oppdateringsfunksjon som krevde at kundene hadde API nøkkel og at de hadde oppdatert lisens. Rundt 5-10 prosent av kundene benyttes servere og oppsett som gjorde det umulig å oppdatere via API, noe som skapte frusttrasjon og ekstra tid for både kunder og oss.

I tillegg så opplevde vi at mange klikket på oppdater plugin, uten å lese dokumentasjonen og uten å sjekke om neste versjon var kompatibel med andre installerte plugins. Det skapte ekstra mye support som skyldtes brukerfeil, eller uoppmerksomhet.

Samtidig var det ikke nødvendigvis de samme personer som oppdaterte som hadde satt opp løsningen og visste hvordan plugin fungerte i lag med annen funksjonalitet på nettsiden. Så feilsøking ble ganske vanskelig og få skjønte at vi ikke kunne ta ansvar for brukere som ikke visste hva de holdt på med.

Derfor har det i mange år vært slik at man skulle deaktivere og slette (eller ta backup) manuelt før oppdatering. Da sikrer vi at de som vil gjøre dette selv noenlunde kontroll på rutinene sine. Og vi får dem inn på Nettpilot.no når de skal hente sine oppdaterte plugins der vi samtidig kan gi viktige beskjeder og informasjon.

Les også https://nettpilot.no/bring-kunnskapsbase/

Back To Top

Kan svenske selskap tilby Vipps i Nets Easy i sin norske nettbutikk? Og kan norske selskap tilby Swish i Sverige?

Vipps krever norsk organisasjonsnummer og norsk kontonummer på Nets Easy, mens Swish kan opprettes med norsk organisasjonsnummer og svensk kontonummer.
Nettbutikk/Forhandler må ha Swish avtale med sin bank for å kunne legge det til som betalingsmetode på Nets Easy.

Banker som tilbyr Swish avtale:
Danske Bank
Handelsbanken
Länsförsäkringar
Nordea
SEB (S|E|B)
Sparnaken Syd
Swedbank
Marginalen Bank
Svea Bank
ICA Banken

banker som tilbyr swish
Banker som tilbyr swish

Back To Top

Intern veivalg-SWOT, hva er det?

En intern veivalg-SWOT er en metode for å vurdere de positive og negative sidene ved et mål, både innad og utad, og deretter bestemme hvilken retning man skal ta for å nå det. Det er et hjelpemiddel for å finne ut hva som fungerer bra, hva som kan forbedres, hva som kan utnyttes og hva som kan unngås.

For å gjøre en intern veivalg-SWOT, må man først definere et mål man vil undersøke. Det kan være en bedrift, en organisasjon, et prosjekt eller en person. Deretter må man gjennomføre to analyser: en intern og en ekstern.

Den interne analysen handler om å identifisere styrker og svakheter ved målet. Styrker er de egenskapene som gir et fortrinn eller en fordel. Svakhetene er de egenskapene som gir et hinder eller en ulempe. Disse faktorene er under målets kontroll og kan endres eller påvirkes.

Den eksterne analysen handler om å identifisere muligheter og trusler i omgivelsene rundt målet. Muligheter er de faktorene som gir en sjanse eller et potensial. Trusler er de faktorene som gir en risiko eller et problem. Disse faktorene er utenfor målets kontroll og kan ikke endres eller påvirkes.

Når man har gjort begge analysene, må man sette resultatene i en tabell med fire ruter. Hver rute representerer en kombinasjon av to faktorer: styrke-mulighet, styrke-trussel, svakhet-mulighet og svakhet-trussel. Tabellen vil vise hvordan målet står i forhold til de fire faktorene og hvilke tiltak man bør ta.

En intern veivalg-SWOT er altså en måte å evaluere de interne og eksterne sidene ved et mål, og deretter velge den beste veien å følge for å oppnå det. Det er et nyttig verktøy for å oppdage styrker, svakheter, muligheter og trusler, og bruke dem til å lage en effektiv strategi.

For å gjennomføre en bedriftsintern SWOT på større veivalg, kan det være fornuftig med bistand fra en ekstern fagperson, en fasilitator.

En fasilitator for en intern veivalg-SWOT er en person som støtter en gruppe eller en organisasjon med å utføre en prosess, for eksempel en intern veivalg-SWOT. En fasilitator for en intern veivalg-SWOT har som rolle å:

 • Lage og tilpasse prosessen i samråd med oppdragsgiveren, slik at målet, rammene og metoden er tydelige og hensiktsmessige.
 • Lede og koordinere prosessen på en nøytral, saklig og profesjonell måte, slik at alle deltakerne får anledning til å delta, diskutere og lære.
 • Bruke ulike verktøy og teknikker for å stimulere kreativitet, engasjement, dialog og samarbeid, slik at prosessen blir effektiv, spennende og gøy.
 • Sørge for at prosessen fører til konkrete, realistiske og handlingsorienterte resultater, slik at oppdragsgiveren får et godt grunnlag for videre arbeid og beslutninger.

En fasilitator kan ha stor nytteverdi i gjennomføringen av en intern veivalg-SWOT, fordi han eller hun kan:

 • Bidra med faglig kompetanse og erfaring om SWOT-analysen som metode, samt om relevante eksterne faktorer som muligheter og trusler.
 • Sørge for at SWOT-analysen er basert på et klart definert utgangspunkt, slik at styrker, svakheter, muligheter og trusler blir relatert til det samme målet eller situasjonen.
 • Hjelpe til med å samle inn, organisere og analysere data fra ulike kilder, slik at SWOT-analysen blir basert på fakta og ikke bare meninger eller antagelser.
 • Fasilitere en åpen og konstruktiv dialog mellom deltakerne, slik at de kan dele sine synspunkter, utfordre hverandre og komme fram til felles forståelse og løsninger.
 • Støtte oppdragsgiveren med å prioritere, velge og implementere de beste tiltakene basert på SWOT-analysen, slik at de kan utnytte sine styrker, redusere sine svakheter, gripe sine muligheter og håndtere sine trusler.

Kontakt Nettpilot hvis du har behov for en fagperson som kan bistå med fasilitering av en intern workshop

Back To Top

Hvordan utføre SEO arbeide for en bedrift?

For å komme blant de øverste søkeresultater på de rette søkeord (de mest verdifulle) vil det ofte være nødvendig å utføre strategisk og målrettet SEO, men samtidig også nødvendig å investere Google Ads annonsering en periode for å samle in data.
Dette handler både om:

 1. Innledende forståelse for forretningsmodell og kundetiltrekkingsstrategi
 2. Analyse av markedet, kundegruppens søkevaner og atferd
 3. Publiseringsløsningens tekniske tilstand og webteamets kompetanse, kapasitet eller ressurser
 4. Innholdet på nettsiden
 5. Lenker inn og ut fra nettstedet
 6. Vurdering og overvåking av konkurrenters online innsats

I høy grad handler det strategiske analysearbeidet om å finne frem til hvilke ord som er mest utslagsgivende og verdifulle, hvilke som det søkes mest på og hvilke som gir verdifulle kunder.

Disse søkeordene – også kalt for triggerord – plasseres naturlig i sidetitler, sidebeskrivelser, overskrifter og avsnitt på nettstedet. Samtidig må det avklares om det ligger forhindringer pga nettstedets tekniske tilstand, webteamets evne til å foreta nødvendige endringer og innholdsteamets prosesser og kompetanser.

Dette er ikke hokus pokus, bare målrettet og strukturert teamarbeid.
Vi ber om tilgang til ditt nettsteds webanalyseverktøy før vi kan begynne vårt arbeid. Hvis du ikke har dette installert vil dette være vår første prioritet.

Les om webanalyse

Back To Top

Hvilke av de store søkemotorer samler mest informasjon om brukerne sine

Interessant spørsmål, som ikke lar seg svare på uten litt graving, og selv med graving finnes flere versjoner av “sannheten”, så ingen kilder er helt enige om svaret på dette spørsmålet.

 • Ifølge en rapport fra StockApps, som sammenligner praksis for innsamling av data fra de fem store teknologiselskapene: Google, Twitter, Apple, Amazon og Facebook, samler Google inn 39 datapunkter om brukerne og tar dermed førsteplassen blant de fem selskapene. 
 • Med kun 12 datapunkter er Apple den som samler inn minst persondata, men kanskje noe overraskende ligger Facebook tett på med 14 punkter.

Det kan hende at det er vanskelig å få et nøyaktig svar på dette spørsmålet, siden ulike selskaper kan ha ulike måter å definere hva slags informasjon de samler inn om brukerne sine. Det kan også hende at det er ulike måter å måle hvor mye informasjon som blir samlet inn eller brukt av ulike selskaper.

Hvis du vil vite mer om dette temaet, kan du lese mer på disse sidene:

 • https://www.privateproxyguide.com/nb/beste-private-sokemotorer/
 • https://www.digi.no/artikler/se-oversikten-disse-it-gigantene-samler-inn-mest-og-minst-data-om-brukerne/521800
 • https://crast.net/no/143622/denne-studien-viser-hvilke-av-de-5-store-teknologiselskapene-samler-inn-mest-data-og-hvilke-minst/

Back To Top

Hvordan brukes søkemotorer i 2023?

Søkemotorer er programmer som søker etter og identifiserer elementer i en database som tilsvarer nøkkelord eller tegn spesifisert av brukeren, brukt spesielt for å finne bestemt informasjon, underholdning, hjelp eller annet som kan være nyttig eller interessant på Internett. I høyere og høyere grad benyttes også søkefeltene til å søke etter konkrete svar på matematiske, språklige eller og encyclopediske utfordinger,

Det finnes ulike typer søkemotorer som har ulike algoritmer, funksjoner og mål.

Det finnes også ulike typer elementer i en database som kan brukes til å søke etter, som tekst, bilder, videoer, lenker osv.

Google er fortsatt den største og mest populære søkemotoren i verden, med over 90% av markedsandel. Google har store deler av søkemarkedet på nett, men også mange utfordringer fra andre aktører som ønsker å ta Googles plass, som tjenester som ChatGPT og kunstig intelligens.

Det finnes også mange private søkemotorer som tilbyr bedre personvern, anonymitet og kvalitet på lenker enn Google.

Noen av de mest kjente private søkemotorene er Startpage, Qwant, Searx, MetaGer, Ecosia, Brave og DuckDuckGo23.

Søkevanene i 2023 kan variere avhengig av ulike faktorer, som algoritmer, personvern, kvalitet på lenker, bildesøk, svarene man får, hastighet og leveranse, og en del andre ting. Det som er sikkert er at Google fortsatt er den største og mest innflytelsesrike søkemotoren i verden.

Bruken av søkemotorerer i 2023 kan også variere avhengig av ulike faktorer, som preferanser, behov, interesser og mål.

Noen mennesker kan bruke flere søkemotorer for å sammenligne resultatene eller finne det beste alternativet for deres spørsmål. Andre for å spare tid eller penger.

Noen kan også bruke private søkemotorer for å beskytte sin personvern eller unngå sporing.

Back To Top

Hvorfor er SEO viktig?

Man kunne også stille spørsmålet: Hva er det som gjør at fokus på SEO kan gjøre en forskjell?
Vel, mange webløsninger i dagens Norge er ikke optimalt sammensatt når det kommer til synlighet i søkemotorer. Dette kan det være mange årsaker til:

 1. Ofte ser vi at både kunde og selger av løsning har fokusert mer på det det visuelle uttrykk enn på den tekniske biten.
 2. En del prøver også å holde kostnader nede ved oppstart, og velger derfor å satse på billige løsninger. Billig kan selvsagt være bra, men mange erfarer dessverre at kostnadene ved å kjøpe en billig løsning ikke svarer seg i lengden.
 3. Oftest er tekniske hindringer og mangel på kunnskapsoverføring typiske årsaker til de utfordringene som mange opplever med synlighet i søkemotorer.
 4. Dernest følger utfordringer med å levere innhold som samsvarer med målgruppens behov for informasjon. Man vet ganske enkelt ikke hvor man skal begynne, eller i hvilken retning man skal bevege seg.
 5. Mange nettsteder som ligger ute i dag er bygget og konstruert av selskap som ikke lenger er i drift. Dette kan innebære mye arbeid når det kommer til både oppussing og rehabilitering, om man kan bruke en byggmesterterm.

Sett litt i perspektiv, så er det i mange tilfeller slik at både byggmestre og vaktmestre for mange nettsteder har blitt skiftet ut inntil flere gange i løpet av et nettsteds levetid. Det samme gjelder hele markedsavdelinger etter IT ansvarlige.

Det er her vi som SEO byrå kommer inn. Vi hjelper deg å ta et skritt om gangen, i riktig retning, og bistår med de rette prioriteringer i et tempo som passer til selskapets ambisjoner og forutsetninger.

Med riktig bruk av søkemotoroptimalisering i markedsføringsmiksen, vil du kunne øke fortjenesten betraktelig dersom du kommer øverst på de søkeordene som gir mest verdifull trafikk innen din nisje.

Med verdifull menes her konverteringsgrad og trafikk som resulterer i henvendelser og salg. Dette innebærer at kunden/brukeren som besøker ditt nettsted utfører en handling som er ønsket. Dette kan være salg, merkevarebygging, annonsesalg, og selvsagt finnes det mange andre parametre.

Back To Top

Kan kunstig intelligens gi bedre Google Ads og SEO?

Du har hørt at kunstig intelligens (KI) og AI kan hjelpe deg med både innhold, Google Ads, og SEO, så hvordan forholder Nettpilot seg til det?

Vel, vi i Nettpilot har testet ulike AI systemer for ulike kunder av ulike størrelse og har både gode og dårlige erfaringer. AI fungerer til en viss grad når det er store mengder datagrunnlag, men vi har fortsatt til gode å se en ren AI løsning som fungerer bedre enn mennesker med erfaring og kunnskap om markedet det jobbes i.

Vi kan benytte ulike AI systemer til research, idefaser og innledede kreative faser, men det er alltid viktig å utvise kritisk sans, få sortert, filtrert og tilpasset av en menneskelig ekspert.

Et enkelt eksempel er f. eks. å hente en liste med konkurrenter til en aktør og få det presenterert enkelt. Det tar 30 sekunder. Jeg spurte etter elkjop.no’s konkurrenter og fikk denne:

ai competitors

Da jeg spurte om å få forslag til eksempler på engasjerende annonser, som skulle konkurrere med elkjop.no, fikk jeg disse forslag, igjen presentert i oversiktlig tabell:

OverskriftBeskrivelseMålgruppe
“Koble Av. Lades Opp!”“Unnvik teknologi-overbelastning med våre avslappende ferieopplevelser.”Stressede, teknologi-kjennere
“Oppgrader TV-en Din”“Våre fantastiske tilbud på store skjermer vil blåse deg av banen!”Underholdning-entusiaster
“Bye-Bye Kjedsomhet”“Oppdag spennende eventyr for barn i alle aldre.”Foreldre som søker engasjerende aktiviteter
“Vær Grillmesteren”“Vekk mesterkokken i deg med våre herlige grill-essenser.”Hjemmekokker og grill-entusiaster
“Fang Det Perfekte Bildet”“Fang øyeblikkene som en profesjonell med våre førsteklasses kameraer.”Foto-entusiaster
“Kast Kabelrotet”“Si farvel til rotete kabler med våre trådløse løsninger.”Teknologi-entusiaster og ryddefreaker
“Game On!”“Nivåopp dine spillferdigheter med våre uslåelige tilbud.”Gamere i alle aldre og ferdighetsnivåer
“Sov I Stil”“Oppgrader soverommet ditt med vår luksuriøse sengekolleksjon.”Huseiere og interiørdesign-elskere
“Jobb Smart, Ikke Hardt”“Oppdag produktivitetsverktøy som revolusjonerer arbeidsflyten din.”Travle profesjonelle og gründere
“Kos Deg Med Stil”“Slapp av med vårt eksklusive utvalg av viner og sprit.”Vin-elskere og festplanleggere
“Forkjenn Deg Selv”“Unn deg våre spa-behandlinger for en oppfriskende opplevelse.”Individer som søker selvpleie og avslapning
“Friluftsopplevelser Venter”“Utforsk naturen med vårt førsteklasses utstyr.”Friluftsentusiaster og naturelskere
“Gjør Rengjøringen Morsom!”“Gjør husarbeid til en lek med våre innovative rengjøringsgadgets.”Travle foreldre og ryddefreaker
“Omfavn Smart Hjem”“Kontroller hjemmet ditt med et trykk – opplev fremtiden i dag.”Teknologi-entusiaster og huseiere
“Forny Arbeidsplassen Din”“Skap en stilig og organisert arbeidsplass med våre trendy skrivebordstilbehør.”Fjernarbeidere og kontoransatte
“Gjenoppdag Nostalgien”“Gi deg hen til nostalgien med våre retro spillkonsoller.”Retro gaming-entusiaster og samlere
“Finn Din Perfekte Match”“Oppdag den ideelle teknologikompanjongen som passer dine behov og ønsker.”Teknologi-entusiaster og gadget-elskere
“Frigjør Din Kreativitet”“Frigjør ditt kunstneriske potensial med våre innovative verktøy og utstyr.”Kunstnere og kreative individer
“Skritt Opp Treningen Din”“Kom i form og hold motivasjonen oppe med vårt toppmoderne treningsutstyr.”Trening-entusiaster og helsebevisste individer
“Redefiner Lyden Din”“Opplev ren lykksalighet med våre premium lydsystemer.”Musikk-elskere og lydentusiaster
Her er interessante og livlige forslag, men det vil sikkert ikke alltid være lurt å bare benytte copy paste her. Men ingen tvil om at det går fort!

Google skriver selv følgende rundt problemstillingen som oppstår hvis alle annonsører benytter seg av AI baserte løsninger:

Hvordan kan du differensiere dig og skille dig ud fra mengden, hvis alle annonsører kan øke effektiviteten ved hjelp af AI-baserte løsninger? Din viten om dine kunder og din virksomhet er viktige faktorer når det gjelder å guide den kunstige intelligensen til suksess og forbedre din budstrategi på tvers af kanaler.

Dettte betyr da med andre ord at du personlig selv må “mate” Googles kunstige intelligens med din kunnskap og dine erfaringer for at den skal kunne hjelpe deg;) Når du gjør dette bidrar du samtidig til at Googles AI kan bistå andre som har samme behov som deg. Det er verdt å tenke på.

Her er de 6 punkter som Google selv lister opp, som de viktigste for at de skal kunne bistå med bedre Google Ads markedsføring via sin AI:
Tilføj konverteringsverdier, og benytt verdibasert budgivning

Angi målgruppesignaler

Gjør din kampanjestruktur så strømlineformet som mulig

Last opp bilder og grafiske elementer til annonse materiale av høy kvalitet

bytt til datadrevet attribusjon

Del mere avancerte input med Google

Dette betyr, at hvis du har satt opp konverteringsverdier eller ehandelsporing så har du en fordel. Det gjør du primært med Google Analytics eller med andre analyseverktøy, som Google Ads kan hente data fra, vel å merke.

Hvis du kjenner til målgruppen din, så kan du fortelle Google hvilke nettsider du tror din målgruppe beveger på, hvilke søk de foretar seg, hva de jobber med, hva de gjør på fritiden sin, hvor mye de tjeneer og hvilken utdanning de har, i tillegg til en masse geografiske og tidsmessige variabler.

Du kan også gi beskjed om du bare vil annonsere overfor brukere av en bestemt nyhetsplattform eller lokalavis, eller personer med mobiltelefoner mellom kl. 20 og 23 på kveldstid.

Hvis du har CRM eller salgssystemer som kan eksportere data tilbake til Google, så kan du bistå Googles AI. Men du kan også bruke disse data selv til å ta gode beslutninger, uten å koble på Googles AI. Har du Hubspot eller Salesforce, så kan vi i Nettpilot evt. bistå med slikt også.

De er altså fremdeles flere gode grunner til å ha en menneskelig ekspert på både SEO (søkemotoroptimalisering) og online reklame (ads). Her er noen gode grunner:

 1. Strategisk innsikt og tilpasningsevne: Menneskelige eksperter har evnen til å forstå komplekse forretningsstrategier og tilpasse SEO- og annonseringskampanjer deretter. Vi kan analysere markedsbehov, konkurrenter og målgrupper på en mer holistisk måte og tilpasse taktikker i sanntid for å oppnå best mulig resultater.
  AI har også tilpasningsevne, men mennesker kan trekke på erfaring og kreativitet for å finne unike løsninger.
 2. Kontekstuell forståelse: Menneskelige eksperter kan tolke informasjon innenfor en kontekstuell ramme og forstå nyanser som AI kanskje ikke kan oppfatte. Dette er spesielt viktig når det gjelder annonsering og SEO, der konteksten kan påvirke effekten av meldinger og kampanjer.
 3. Kreativitet og innovasjon: Mennesker er i stand til å tenke kreativt og finne innovative tilnærminger til SEO og annonsering. Mens AI er flott til å analysere data og trekke mønstre, er menneskelig kreativitet fortsatt uvurderlig når det gjelder å utvikle engasjerende kampanjer og innhold som skiller seg ut og står skarpt i mengden.
 4. Personlig tilpasning og menneskelig touch: Å oppnå personlig tilpasning og gi en menneskelig touch i kommunikasjonen kan være avgjørende for å bygge tillit og opprettholde langvarige kunderelasjoner. Menneskelige eksperter kan tilpasse meldinger og tilnærminger basert på individuelle kunders behov og preferanser.
 5. Etisk vurdering og følsomhet: Når det gjelder annonsering og SEO, er etiske hensyn viktig. Menneskelige eksperter kan ta bevisste beslutninger om hvilke typer annonser og kampanjer som er hensiktsmessige for ulike målgrupper, og de kan utvise følsomhet og empati for å unngå kontroversiell eller støtende innhold.
 6. Mennesker kan forstå brukerens behov. AI-verktøy kan analysere data og identifisere trender, men de kan ikke forstå brukernes behov på samme måte som mennesker. Mennesker kan bruke sin intuisjon og erfaring til å ta beslutninger som er i brukernes beste interesse.
 7. Mennesker kan håndtere kompleksitet. SEO og ads er komplekse felt med mange faktorer å ta hensyn til. Mennesker kan forstå og håndtere denne kompleksiteten på en måte som AI-verktøy ikke kan.
 8. Mennesker kan gi personlig service. AI-verktøy kan være nyttige for å automatisere oppgaver, men de kan ikke gi personlig service på samme måte som mennesker. Mennesker kan bygge relasjoner med brukere og gi dem den personlige servicen de trenger.
 9. AI kan ikke endre markedet. AI kan ikke øke størrelsen på markedet eller fjerne konkurrenter. Det vil fortsatt være konkurrenter som kjemper å nå nå frem til kundene. AI vil ikke endre folks behov eller kunne øke etterspørsel på dine produkter.
 10. Språklig finesse og tone: Språket i en annonsetekst må matche merkevarens tone og personlighet. Menneskelige eksperter kan håndtere dette mer effektivt enn AI, som kan være begrenset til generiske formuleringer og ikke alltid kan gjenkjenne subtile nyanser som er viktige for å skape riktig tone i teksten.
 11. A/B-testing og optimalisering: Mens AI kan hjelpe med å analysere data og utføre A/B-testing, er det menneskelige øyet og strategisk tenkning som ofte kan tolke resultatene av testene mer nøyaktig og sette dem inn i riktig sammenheng. Dette er viktig for å optimalisere annonsetekstene og få bedre resultater over tid.
 12. AI drikker hverken kaffe eller spiser kake. Du kan ikke drikke kaffe i lag og spise kake med din AI når dere holder workshops. Det blir jo litt kjedelig;)

Der er viktig å huske at AI-verktøy fortsatt er i utvikling. De blir stadig bedre, men de er ikke i stand til å erstatte mennesker i alle roller og slett ikke når det gjelder markedsføring og absoluttt ikke i de nordiske lande, Norge, Danmark og Sverige, da vi har for lite data på ganske mange områder til at en AI kan kvantifisere, analysere, trekke konklusjoner, hypoteser og forstå mønstre.

Selv om vi også tar feil innimellom, noen mer enn andre, vi som menneskervil fortsatt være nødvendige for å forstå brukernes behov, håndtere kompleksitet, være kreative, tilpasse seg endringer og gi personlig service.
Samtidig er det superviktig å huske på at Google AIs primære oppgave er å tjene penger til Google selv.

Back To Top

Når det gjelder SEO, bør vi starte med en teknisk SEO audit eller en søkeordsanalyse?

For vår del er fokus ALLTID på marked og nye kundes nåværende plassering sett ift deres målsetninger og ønsker.

Det betyr at søkeordsanalysen er essensiell.

Dette inkluderer data fra Google Ads annonser og webtrafikk data fra Google Analytics.

Det er ganske viktig å se om nettstedet ligger nummer 50 eller nummer 2 i kampen om å komme først til kundene både organisk og betalt. Dere kan samtidig sagtens ha størst markedsandel i søk totalt hvis dere er flinke på betalt og har lav organiske andel.

Auditen skjer underveis når vi blir enige om HVA vi skal satse på og fokusere på.

Kanskje vi ikke skal fokusere på trafikk, men rett og slett en bedre konverteringstrakt og øke konverteringen med 300% før det kan svare seg å jobbe med SEO i det hele tatt?
Da blir det naturlig å stille opp deres nettsted, mot konkurrentenes og se hvilke elementer de andre vinner på og hvor man bør fokusere innsatsen.
Handler om forventningsavstemning her.

Jeg ser ofte at nye byråer som starter for en kunde, presenterer en SEO audit som er nærmest nytteløs, fordi de ikke kjenner til webavdelingens løpende utfordringer, eller vet hva som fungerer i pågjeldende bransje, og det typisk i PDF eller epostformat, der de IKKE har hatt samtale med webansvarlige eller innholdsredaktøren, men allikevel brukt 10-20 timer på noe en Semrush rapport kunne ha spydd ut med noen mindre omskrivninger og tilpasninger. Det er ikke produktivt. Det tar vi nesten som tegn på latskap. Eller kanskje bare tegn på manglende modenthet.

Typisk så må du jobbe tett med webansvarlige OG innholdsansvarlige, som i de fleste tilfelle faktisk utmerket vet hvor skoen trykker, men i realiteten ikke har budsjett eller tid til å prioritere slikt for det er tusen andre saker på bordet hans/hennes.

En liste med 404 feil, har de typisk selv tilgang til, men de sliter med å få satt håndteringen av 404 feil i system. Akkurat som de sliter med å få satt sine EOL produktsider i system.

Det er oftest ikke å kartlegge feil og svakheter, som er utfordringene for de noe mer modne selskap, det er håndteringen av dem i en organisasjon der alle har nok å se til og ingen har overblikket til å lage smarte prosesser som fikser dette.

Det er her vi kommer inn.

Back To Top

Hvordan oppdatere Bring Shipping for WooCommerce fra tidligere enn 2.0 versjonen?

Hvis du ikke benytter fraktprisjustering med prosentvis justering så er det lite å gjøre, bortsett fra kanskje å sjekke om alt ser riktig ut i innstillingene og klikke på lagre. Prosentvis justering er dessverre ikke i nye Bring API, så dette må fjernes fra prisjusteringen. Samtidig har også noen kunder fått endret navn fra servicepakke til pakke til hentested, så dette må også endres i prisjusteringsfeltet.

Back To Top

Masseutskrift av Bring etiketter - hvordan gjøres det? For MyBring og i WooCommerce brukere

Hvis du har mange sendinger fortløpende, kan det være tidsbesparende å gjøre en felles masseutskrift av etikettene direkte i MyBring, når du er ferdig med å bestille – for eksempel på slutten av dagen.

For deg som ikke benytter vår WooCommerce integrasjon mot MyBring:

I Mybrings bestillingshistorikk kan du skrive ut etiketter for opptil 100 bestillinger samtidig.
Slik gjør du:

 1. Logg deg inn på MyBring kontoen din
 2. Klikk “Bestilling” og velg “Bestillingshistorikk”.
 3. Hvis du ønsker å plukke ut spesifikke bestillinger å skrive ut etiketter for, huk av i boksene til venstre for å markere disse bestillingene. Dette kan være nyttig hvis du har ulike pakketyper slik som pakke i postkassen og pakke til hentested som har to ulike etikettformater
 4. Klikk “Skriv ut valgte ordrer”, og du får en samlet PDF-fil med alle etikettene.
 5. Hvis du ønsker å skrive ut etiketter for alle sendinger du eller dine kollegaer har bestilt under en viss periode, klikk “Filtrer ordre”.
 6. Velg tidsperioden du vil skrive ut etiketter for, og klikk “Søk i bestillingshistorikk”.
 7. Huk av “Velg alle på denne siden”, og scroll til bunnen av siden for å gå til side 2 om du har flere sider med bestillinger for det angitte tidsrommet.
 8. Når du har markert alle bestillingene du ønsker å skrive ut etiketter for, klikk “Skriv ut valgte ordrer”.
 9. Du får en samlet PDF-fil med alle etikettene.

Skriv ut og fest etikettene på sendingene.

For Nettpilots Bring plugin kunder som har WooCommerce:

Er du Nettpilotkunde og benytter Nettpilots plugin for WooCommerce med Bring API og MyBring API integrasjon kan du skrive ut det antall etiketter som serveren tillater å slå sammen. Enkelte WordPress servere tillatere ikke sammenslåing av etiketter,. Dette gjelder f. eks. det norske selskapet WP hosting.
Slik gjør du for å skrive ut flere etiketter på en gang.

 1. Logg deg inn på ordreoversiktsiden i WooCommerce
 2. Marker de ordrer som det skal skrives ut etiketter for
 3. Gå til massehandlinger, velg: Slå sammen fraktetiketter
 4. Skriv ut alle

Back To Top

Hvordan beregnes nærmeste utleveringssted i Bring Fraktkalkulator?

Vårt Bring Fraktguiden Plugin er integrert med Bring Pickup Point API slik at man kan få opp en kartvisning som viser lokale hentepunkt, som er enten postkonto eller post i butikk, basert på ønske leveringsadresse. Dette typisk knyttet til pakkeproduktet “Pakke til Hentested”.


I vår løsning kan man velge å vise opptil 10 hentesteder. Innimellom oppleves utvalget av hentesteder ulogisk, især for folk som bor i tettbebygde strøk, med mange posthentesteder. Slik forklarer Brings tekniske stab hvordan visning og prioritering av utleveringssteder foregår:

Det er en totrinns søkeprosess:

 1. Vi søker opp et utvalg av de som er nærmest i luftavstand
 2. For dette utvalget kaller vi Google Maps for å få beregnet kjøreavstand, og sorterer resultatet basert på dette.

Så er det flere avarter rundt dette, det største er om kunden har angitt gateadresse eller ikke.
Hvis det ikke er angitt gateadresse, søker vi de nærmeste pickuppoints til et geografisk midtpunkt for postnummeret.

Utover dette er det noen svakheter knyttet til tunneler og øyer i Google, som gjør at det noen ganger kan bli litt ulogisk sortering.

Back To Top

Vårt nye WordPress plugin virker ikke, kan dere hjelpe?

Ja, vi hjelper med alle typer WordPress relaterte oppdrag.

Har du kjøpt og mottatt et plugin fra Nettpilot sørger vi for utvikling og oppdatering slik at det fungerer med de nyeste WordPress oppdateringer.

Du få gratis support i forhold til dette.

Dersom pluginet ikke fungerer som det skal pga. en større konflikt med andre eksisterende plugins eller themes, kan vi ikke tilby gratis support, men gir et estimat på tid og pris på tilpasninger slik at pluginet kan fungere på ditt nettsted.

Du finner Nettpilot Support skjema her >>

Vi vil dessuten forsøke å løse problemet med ditt plugin uten ekstra fakturering dersom vi ser at dette kan fikses i løpet av kort tid.  Er konfikten for omfattende vil vi foreslå en vei videre, som gir deg fire valg:

1) Vi løser konflikten ved å tilpasse det nye pluginet eller det konfliktskapende element – til avtalt tid og pris.

2) Vi avinstallerer det problemskapende elementet og velger et alternativ – til avtalt tid og pris.

3) Vi ber deg avinstallere det problemskapende elementet og velge et alternativ på egen hånd.

4) Vi gir deg pengene tilbake, beklager bryet og du kan søke videre etter en løsning som passer deg.

Be om Support

Back To Top

WooCommerce og integrasjon med Regnskap (ERM): Er det avansert, eller noe man kan få til selv med god kunnskap?

For mange vil svaret være: Ja, det er avansert.

For andre vil svaret være, kanskje – det kommer an på. Litt som å stille spørsmålet: Å kjøre bil, er det vanskelig? Vel, det kommer an på hvilken bil, hvor gammel du er, hvilke biler du har erfaring med, hvor du vil kjøre, hvor fort du vil kjøre og hvem andre som som er i bilen sammen med deg samtidig og hvor mange andre det er på veiene der du ferdes, og hvorvidt det er fotgjengere, syklister, trikk, buss, ensrettet eller ikke.

Det kommer altså an på.

Nettpilot leverer ikke self-service løsninger, men vi bygger enten skreddersydde integrasjoner, eller hjelper våre kunder å bruke de SAAS løsninger som finnes allerede.

Vårt fokus er å spare kunden for tid og unødig stress, og oppnå raskere implementeringstid.

Vi sørger for at WooCommerce og regnskapssystemet er satt opp for å kunne kommunisere med hverandre fra start, vi har rutiner for å feilsøke og unngå at alt for mye tid mistes på feilkonfigurasjoner og manglende oppsett.

Det er det som er vår kompetanse og fordel.

Trenger dere en self-service løsning for å koble WooCommerce nettbutikken med regnskapssystemet deres/eller kundens) og vil eksperimentere på egen hånd, så anbefaler vi at dere researcher og benytter en av markedets mange eksisterende SAAS platformer for integrasjoner mellom tredjepartssystemer og teste der.

Connectmyapps tilbyr 14 dagers gratis prøvetid. I fall dere har problemer så oppgir dere bruker-epost til oss, gir oss tilgang til WP-admin, og så kan vi bistå dere med å komme i mål.

Det finnes også en dansk aktør som heter Pairy, men de fleste av våre kunder har sluttet å bruke dem etter en stund pga mindre feil i tilpasninger til lokale forhold. Dette forbedres kanskje løpende. Utfordringen med Pairy er at avslutning av abonnement foregår manuelt og at de ikke alltid klarer å slå av korttrek fra ditt kreditt-kort. Så her har de kostet både meg og mine kunder ganske mange irritasjonsmomenter.

Dere kan også teste ut Zapier som har mange muligheter, men ikke så mange som er tilpasset det norske marked.

Vi enten utvikler, tilpasser eller setter integrasjonene opp for våre kunder og tar betalt for dette ved oppstart.

En standard integrasjon av Visma EA, 247Office, Tripletex eller Poweroffice tar typisk 2 timer a 1590,- per time.

I tillegg en ekstra time hvis vi skal knytte regnskapsfører med 24/ kompetanse og E-handel inn.

Integrasjoner med Xledger, Mamut og Visma Global/Business, krever en del mer tid på oppsett..

Back To Top

Hvordan integrerer jeg Tripletex med WooCommerce?

Du sjekker om din Tripletex konto har aktivert API tilgang. Dernest bestiller du en integrasjon og oppstartssession hos oss. Følg sjekklisten nedenfor for å få dette forberedt og klart så raskt som råd.

Vi tar typisk to timer for forarbeide og forberedelse, da dette ikke bare er “tut å kjør”. I de tilfelle hvor regnskapsfører ikke har vært på banen i oppsettet av mva og avgifter i nettbutikken, og når butikken ikke er riktig satt opp, så tar det mer tid for det blir en del frem og tilbake.

Nøkkelpunkter:

 • SKU i Tripletex og WooCommerce må være likt for at lagerstyring fungerer😉.
 • Finnes ikke produktet eller kunden i Tripletex med opprettelse av ordre så opprettes det.
 • Opprettes en ordre med mva oppsett som ikke finnes i Tripletex så stopper overføringen av alle ordrer.
 • Betalingsmetode/betalingstype i Woo og Tripletex skal navngis likt og kontoen må være satt opp riktig

Småting, og det er mer, men nok til at det kan bli ganske mye frem og tilbake. Vi har gjort dette mange ganger tidligere og vet hvor man skal se etter konflikter og feil i oiverføringen, slik at dette raskt kan settes opp og kjøre automatisk.

Back To Top

Hvordan integrere MyNets og betalingsoppgjør med regnskapssystemet mitt?

Per i dag finnes det ingen mulighet for å integrere selve MyNets portalen direkte med ditt regnskapssystem.

Nets tilbyr dog SFTP, hvor du eller din regnskapsfører velger hvilke format og hvor hurtig oppgjørsfilene skal kjøres inn til ditt regnskapssystem.

Dersom du ønsker SFTP, pleier Nets å sende dette tilbudet per epost:
Vi har en løsning hvor vi kan rute oppgjørsfiler til SFTP-server, og fra serveren rutes det videre inn i et internt regnskapssystem.
Ved denne løsningen tilbyr vi følgende formater: PDF, HTML, XML og CSV. Vi oppretter da en egen mappe til dere på SFTP-serveren, og gir dere innloggingsinformasjon. Gi oss beskjed om dette er noe dere ønsker, og hvis ja, bes dere opplyse hvilket format dere ønsker å motta oppgjørsfilene i.

Du kan også benytte følgende skjema for å fylle ut hvilke filformat og hvor hurtig overførslene ønskes:

https://www.nets.eu/dk-da/spforms-popups/Pages/NO-SFTP.aspx?IsDlg=1

Back To Top

Hva trenger Nettpilot fra vår bedrift for å få løst SEO og Adwords oppgaver?

Vi ber alltid om tilgang til Adwords, Google Analytics og Webmaster Tools før vi starter jobben med SEO eller Google Adwords:) Kan ikke jobbe uten å kunne få data fra kilder som viser til tidligere webtrafikk og resultater. Samtidig ber vi om at våre kunder samler en liste over de mest relevante konkurrenter og nettsteder som man ønsker å ta opp konkurranse med. Men viktigst er at dere lager et par gode beskrivelser av kundene, slik at vi vet hvem vi skal målrette oss mot.

Hvis vi ikke har noen av disse på plass?

Da kan vi gjerne ta på oss i oppdrag i sørge for at dere for det på plass så snart som råd. Det er vanskelig å vite hvordan dere ligger i i konkurransen uten å måle dette med de rette hjelpemidler.

Back To Top

Hva tror dere jeg trenger hvis jeg ikke har brukt Google markedsføring tidligere og skal lansere nye tjenester og produkter i Norge?

I utgangspunktet trenger du sansynligvis en søkeordsanalyse for det norske markedet, en innledende vurdering av ditt nettsteds online marketing performance i forhold til dine konkurrenter og en SEO/PPC strategi. Dette er tre trinn som gjelder uavhengig av størrelsen på din bedrift og som bør med uansett størrelse på “pakken” vi setter sammen for deg. Hvor stor “pakke” du trenger/ønsker, vil avhenge av størrelsen på din bedrift, kompetanse i bedriften og selvsagt også størrelsen på ditt markedsføringsbudsjett.

Om du allerede har en eksisterende webløsning, kan vi også lage en teknisk helsesjekk på ditt nettsted før du går inn i markedet for fullt.

Back To Top

Leverer Nettpilot andre tjenester enn WordPress?

Ja, vi kan absolutt også hjelpe med annet enn WordPress🙂 Vi kan i tillegg håndtere SEO, Adwords, Facebook annonseringer osv. Vi har særlig fokus på arbeid som er rettet mot å gi økt konvertering for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser. Har du ambisjonene, så har vi virkemidlene!

Back To Top

Hvilken referanser har Nettpilot?

Når det gjelder referanser innen ditt segment og oppgavetype, så kan du få liste tilsendt ved å ta kontakt til oss her.

Se også nettpilot.no/portfolio  for et utvalg.

Back To Top

Hvilke typer kunder og prosjekt tar Nettpilot?

Dersom du tror at vi er rett samarbeidspartner for deg, så gjør vi vårt beste for å leve opp til dine forventninger.

Vårt motto er; ingen kunde er for liten, ingen kunde er for stor!

Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe deg videre med ditt prosjekt eller oppgave, men dersom vi vurderer at andre kan løse oppgaven bedre enn oss, vil vi henvise til samarbeidspartnere eller konkurrenter vi kan anbefale. I perioder har vi det svært travelt, og det kan innbære noe ventetid før vi kan påta oss nye oppdrag, men vi gjør vårt ytterste for at å gi deg et så korrekt estimat som mulig både på tidshorisont og kostnader.

Vi prøver å ikke love mer enn vi kan holde, selv om det noen ganger innebærer at vi mister kunder. Vi prøver ikke å være de billigste eller mest trendy leverandørene av webtjenester. Vi ønsker heller å bli oppfattet som pålitelige og fleksible, og kjent for å levere kvalitet og god kundebehandling. For oss er det essensen av å være en Nettpilot!

Back To Top

Hva er Nettpilots faglige bakgrunn

Nettpilots fagansvarlige Nickolass Jensen var frem til februar 2014 ansatt som Senior SEO Advisor i Resolution Media Norge – der han håndterte webanalyse, SEO og Adwords for større brands. Resolution Media er et digitalt spesialistbyrå i OmnicomMediaGroup AS – holdingselskapet som eier mediebyråene OMD og PHD. I denne perioden deltok han i INMAs Performance Award med to teams og prosjekter med Resolution Media og PHD, i henholdsvis Multikanal og Webanalyse. Begge teams vant gull og slo aktører som Iprospect, Mediacom, Posten/Bring og Telenor.

Nickolass ble i 2001 utdannet New Media Manager ved Erhvervsakademiet for IKT i København.

Daglig leder av Nettpilot; Aurora Høegh-Omdal er likeledes utdannet New Media Manager ved Erhvervsakademiet for IKT i København i 2001.

Aurora tar seg av kundebehandling og økonomistyring, samt planlegging og prosjektarbeid med særlig fokus på innhold, brukervennlighet  og kommunikasjon med sikte på økt konverteringsgrad.

Back To Top

Jeg har ikke registrert foretak eller organisasjon, kan jeg bli kunde?

Nettpilot behandler i utgangspunktet ikke henvendelser fra privatpersoner eller grupper uten organisasjonsnummer. Om du lurer på om du kan bestille nettbutikk elementer FØR du har etablert din bedrift, er svaret fra Nettpilot: Nei.

Hverken Paypal, NETS eller DIBS kan opprette kundeforhold uten et organisasjonsnummer og et formelt bedriftsnavn.

Du registrerer din bedrift i Brønnøysundsregistret.

Back To Top

Hvilke språk støtter NETS til Woocommerce

NETS modulet til Woocommerce er bygget etter vanlig WordPress modell, der vi benytter po filer for å håndtere ulike språkvarianter.  Det er per default satt opp slik at det er språkfiler for engelsk, norsk, svensk og dansk. Alt etter hvilket språk du har satt nettbutikken til vil den velge dette språket. Trenger du et nytt språk som ikke finnes i dag kan vi gjerne hjelpe. Husk at du selv skal innstille språk i NETS sin grensesnitt. I tillegg støtter modulet WPML flerspråklig WP løsning og WMPL multicurrencies. Dette betyr at du kan ha en nettbutikk med priser i ulike valutaer alt etter språk og geografi og la folk betale i den valuta som passer dem best.

Back To Top

Hvordan kan vi få garanti for at Nettpilot leverer gode tjenester innen SEO?

Vi kan ikke utstede en garanti der alle kunder til enhver tid blir 100% tilfreds, men vi har et ekte engasjement for alle våre kunder og synes det er spennende og interessant å skape resultater – helt uavhengig om det er en stor eller liten bedrift vi arbeider med. Du kan alltid teste vår gratis tjeneste på din.seokontroll.no før du tar kontakt.

Vi vet hva som skal til for å skape resultater, og det er ikke tilfeldig at du finner Nettpilot.no blant de aller øverste plasseringene når du søker etter SEO, SEO strategi, Teknisk SEO, Adwords annonsering og søkeordsanalyse på norske sider.
Dette har vi fått til ved hardt arbeid, og ikke ved hjelp av et stort markedsføringsbudsjett. Vi har også spesialisert oss på WordPress løsninger og betalingsløsninger til WordPress, også her ranker vi høyt. Det burde være ok forsikring:)

Vårt motto er; ingen kunde er for liten, ingen kunde er for stor!

 

Back To Top

Fungerer Nets Netaxept betalingsmodul fra Nettpilot med seneste Woocommerce versjon?

Ja, modulet oppdateres og utvikles med utvidelser løpende, i takt med at Woocommerce oppdateres og etterspørsel hos Nettpilot. Tidligere versjoner av pluginet fungerer med tidligere versjoner av WooCommerce, men du må oppdatere til nyere WooCommerce versjon for å kunne benytte seneste Netaxept plugin versjon 1.8.2

Oppdateringer og kontrollhistorikk:

Mai 2013: Auto Capture for digitale produkter
September 2013: Fra 1.6.6 og opp til 2.0.7 per
Mars 2014: WooCommerce 2.1 kompatibilitet og API integrasjon
April 2014: Utvidelse av modul som gir mulighet for Multicurrencies (WPML og andre)
Juli 2014: Avbryt knapp og abonnement/recurring Payment integrasjon mot Woo Subscriptions
August 2014: Endring i Manual
September 2014: Integrasjon av Paypal option i Netaxept vinduet
November 2014: Integrasjon av swedbank betaling. og ny plassering av logg filer.
Desember 2014: Integrasjon av abonnement/recurring Payment integrasjon mot Woo Subscriptions i standard modulet
Juni 2015: Kontroll av integrasjon mot WooCommerce 2.3.10
Januar 2016:  Kontroll av integrasjon mot WooCommerce 2.5
Februar 2016: Test av nye funksjoner, mulighet for opplasting av ulike logoer og direct capture fra WooCommerce
Juni 2016: Støtte for Woo Subscriptions 2.0.13
Mai 2017: WooCommerce 3.0 bugs fikset. Vipps mobilbetaling støtte. Call back url ved manglende redirect (pga. problemer med Mobilbetalinger som Vipps og Mobilepay)
August 2017: Ny versjon av pluginet, rettet feil med Easy payments og abonnementbetaling
Oktober 2017: Mulighet for Logovalg i Checkout, Vipps instant Checkout
November 2018: Fix av MVA issues
Mars 2018: Autocomplete fungerer sammen med Vipps
April 2018: Force TLS 1.2 i Netaxept
Mai 2018: Bedre håndtering updates og debugging i samarbeide med Netaxept support, typisk årsak til feil er kartlagt til å være Netaxept sin funksjon for validering av Customer Phone Numbers, avrunding av produktpriser og MVA i WooCommerce. Raskere responstid på support.
Mai 2019: Renskriving av plugin kode. Ingen rapporte bugs eller feil fra januar 2019 til juni 2019
Juli 2019: Plugin får påbyggingsmodul som utvider funksjonaliteten slik at man nå kan koble flere nettbutikker i WooCommerce opp mot en Netaxept Advanced avtale. Krever seperat Innløseravtale per sluttbrukersted. Tilpasset kjedebutikker.
August 2019: Problemer med enkelte brukere og enheter i Danmark er registrert hos en enkelt kunde. Årsak ikke funnet.
September 2019: Støtte for change_woocommerce_order_number filter for order number changes samt lagt til telemetrisk sporing av pluginaktivering.
Oktober 2019: Update av funksjon for Logo display i checkout
Februar 2019: Lagt til cut off etter redirect fra Nets vindu, for raskere ordrebekreftelse og sidelasting
Mars 2020: Kompatibilitet med WooCommerce 4.0 (vers. 1.3.0)
April 2020: Automatiske sjekkpunkter for å senke feilhåndteirng
Juli 2020: Enkel UX oppdatering
September 2020: Inkludering av oders fees i Goodsliste. Inkludert oppsett for Goods list i Plugin konfigurasjon.
Oktober 2020-april 2023: Diverse tilpasninger til nyere WooCommerce versjoner, vipps integrasjon og direkte bankoverføring i Finland og andre land, samt patch for loyalty parameters.

Back To Top

Jeg har en blogg på WordPress.com, hva bør jeg vite?

Hvordan skelne mellom kategorier og tagger?
– Les http://en.support.wordpress.com/posts/categories-vs-tags/

Utover strukturelle – hvilke andre fordeler er det ved å benytte tagger og kategorier?
Oppretter du et innlegg i med enten tag eller kategorien  “Kurs” blir den streamet på wordpress.com under emnet kurs – som her: http://no.wordpress.com/tag/kurs/ eller som med taggen PRivolda: http://no.wordpress.com/tag/privolda/

Hva koster det å få eget domene som i www.mittdomene.com istedet for www.mittdomene.wordpress.com?
– 17 USD (12 USD for domenet og 5 USD for DNS mapping og håndtering)

Er det reklamer og annonser på nettstedet?
– Ja, i den gratis versjon, uansett om du har eget domene eller wordpress.com subdomene vil det være mulighet for at brukere opplever reklamer og annonser som du ikke har kontroll over på nettstedet. Annonsene er oftest Google Adwords annonser og er oftest relatert til innholdet på siden de vises på.

Kan jeg unngå annonser og reklamer?
– Ja, det koster 98 USD per år.

Hva gjør jeg hvis jeg får bruk for hjelp og support?
– Du klikker deg inn på WordPress supporten på http://en.support.wordpress.com/

Hva er forskjellen på WordPress.com løsninger og kildekoden som lastes ned fra wordPress.org
– Man kunne hevde at WordPress.com løsningen fungerer som en leiebil hvor du kan sette deg bak rettet og kjøre dit du skal, et greit og problemløst transportmiddel med forsikring og trygghet. Men du har ikke lov å kjøre for langt uten ekstra gebyr. Med en løsning fra WordPress.org får du en rå motor som du kan mekke med, åpne panseret, finjustere, bestille utallige ekstradeler og utstyr til, kjøre omveier, tune opp og ned som du vil – uten begrensninger, men også uten sikkerhet. Men mindre du betaler et byrå for å garantere dette. Men har du verdifull last og mye å selge – kan dette også svare seg.
Man snakker oftest om begrepet TCO – Total Cost of Ownership når slike spørsmål kommer opp.
Les her: http://en.support.wordpress.com/com-vs-org/

Hva betyr den lille smiley helt nede ute i venstre kollonne i kontrollpanelet?
Dette er en liten Gif kalt g.gif som finnes på alle wordpress.com sider. Dette er den måten skaperne av WordPress.com sporer bruken og trafikken på wordpress.com sider og genererer statistikk for seg selv, og sine bloggere.
En anmodning om smiley forteller serveren på stats.wordpress.com at bloggen ABC ble åpnet av DEF, og innlegget blir aksessert den GRI.
Se samlet statistikk for all WordPress.com aktivitet

Back To Top

Hva koster Google Ads annonsering? Hvilke priser kan jeg forvente?

Google Annonsering Pris

Snu spørsmålet om pris litt på hodet og se innover – på din egen foretningsmodell

Still deg hellere spørsmålet:

 • Hvor mye har jeg råd til å betale for å få en henvendelse eller et salg? Hva er maks beløpet og hva er det ideelle beløpet?

Bruk det som utgangspunkt for modellering av din digitale annonsering og dine Google Ads kampanjer. Med kunnskap om dette vil dere også få langt bedre tilbakemelding og forslag til prioriteringer fra den personen eller det byrået som skal håndtere Google Ads for dere.

Det viktigste spørsmålene omkring pris og Google annonsering er nemlig:

 • Hva er bør verdien av et klikk fra Adwords være verdt for deg og hvor mye ønsker du å betale per kundetype?
 • Hvilken verdi har hver type salg/henvendelse?
 • Hva er selskapets kapasitet og hva trenger vi, på kort og på langt sikt?
 • Skal vi være de som oppfattes som markedsledere?
 • Skal vi “lurke” og holde oss litt usynlige og bare ta noen få av de allerbeste kunder med spissede tiltak eller skal vi fokusere på kvantitet? Hva gjør vi først?
 • Skal vi drives av etterspørsel eller av kapasitet og lagertilstand?
 • Hva er vår primære konkurransefordeler? Hvis vi og våre konkurrenter oppnår like mange klikk, og betaler like mye, hvem vinner da på sikt?
 • etc…

Regn ut verdien av hver kundetype før du begynner med Adwords, slik at du kan se hvor mye du har råd til å investere, for å få akkurat denne kundetypen inn på nettstedet ditt. Når du vet dette, har du mulighet for å se hvor mye du kan betale per klikk.

Dette spørsmål skal besvares todelt. Den ene delen handler om håndtering og arbeide med kontoen, som byrået tar betalt for.
Den andre delen handler om annonseringskostnadene som går direkte til Google.

Hva koster Ads håndtering og optimalisering hos Nettpilot?

 • Hos Nettpilot kan du bestille helt ned til 4 timers Google Ads hjelp eller booke en oppstartspakke med gjennomgang av dine utfordringer for kr. 4.990,-. Som resultat av oppstartspakken tar vi en samtale om hva dere trenger, og hvilken innsats dere selv kan legge i dette.
 • Hos oss får du en senior rådgiver som er sertifisert og ratet over snittnivået sett i forhold til den Norske benchmarkvurdering av Google Partnere.
 • Hvis du har en konto som du ikke riktig får til å fungere, eller du har et eksternt byrå som ikke gir deg valuta for pengene, så ta kontakt for en second opinion. Vi går igjennom Adwordskontoen din, for deretter å gi deg tilbakemelding, med konkrete forslag til forbedringer og tiltak. Kan vi ikke foreslå tiltak og forbedringer, tar vi ikke betalt. Du er da i den heldige situasjon at du har en konto som fungerer optimalt. Det skal vel legges til at dette skjer svært sjeldent…
 • Noen ganger blir vi nødt til å ta en skikkelig kontoopprydding for våre kunder. Det kan sagtens være noe vi bruker opp til 25-30 timer på i løpet av en måned alt etter kontostørrelse. Andre ganger tar en gjennomgang med forbedringer i Adwordskampanjer ikke mer enn 4-5 timer.
 • Vår rimeligste faste avtale etter oppstartskonsultasjon innholder 4 timers hjelp og håndtering av Adwords markedsføring hver måned i minimum 3 måneder for kr. 3.990,-/md.

Når det gjelder annonsekostnader kan vi hjelpe med å finne et passende budsjett. Dette setter vi sammen basert på vår kjennskap til markedet og kundens forretningsstrategi. Vi er opptatt av at det er du som skal tjene penger, ikke Google, og derfor vil vi aldri råde deg til å bruke mer på annonser enn nødvendig.

Budsjett og priser for Google Annonsering

 • Er du i en bransje med sterk konkurranse, bør du sette av mer til annonsering enn om du selger varer/tjenester med liten konkurranse.
 • Ikke fravelg dyre søkeord bare fordi de er dyre, fravelg søkeord fordi du ikke kan tjene penger på de brukere som benytter dem og klikker på annonsene alikevel.
 • Du bør alltid bruke mye mer per salg i de første tre måneder/det første året av en kampanje enn du har umiddelbart lyst til. Jo mer du investerer i begynnelsen, dess mer data har du å jobbe med for å forbedre nettstedet ditt og din SEO. Med det mener vi at godt innhold og gode landingssider er noe som man alltid kan bygge videre på. Med nok data fra Ads og Analytics er det forholdsvis enkelt å vurdere hva man skal prioritere og produsere.

Betal hellere oppstartspenger på en erfaren ekspert som kjapt kan velge og fravelge søkeord og emner, enn på billigste tilbyder som famler rundt i blinde. Du skal ha tillit til at annonsekronene dine blir behandlet med respekt, og unngå å sløse bort store beløp på meningsløs trafikk.

Hva koster et klikk på en Google Annonse?

På spørsmålet om hva et klikk koster så avhenger dette av

 1. sted
 2. enhet
 3. bruker
 4. tidspunkt
 5. kampanjestruktur og søkeordsgruppering
 6. kvalitet på annonsen
 7. landingssider
 8. historikk og konkurrenter
 9. søkevolum
 10. relevans
 11. og en del ekstra…

Da jeg begynte med Adwords i 2006 kunne jeg få fem nye besøkende for 1 krone på søkeordet overgangsalder. I dag koster det nesten 100 kroner per klikk hvis du er uheldig. Noen ganger mer. Men annonserer du overfor en person som har besøkt nettstedet ditt tidligere, og har laget lister med besøkende i Adwords, så kan du få et slikt klikk for 20 kroner, dvs. cirka en femtedel av prisen.
Så start med å lage lister:)

Uansett, prisen på Google Annonsering handler i høy grad om hvilke mål du har, og hvilken innsats du ligger til grunn. Og selvsagt også hvor ambisiøs og langsiktig din strategi er.

Back To Top

Hvor lang tid tar det å få Netaxept pakken samt plug-in for wordpress WooCommerce fra jeg bestiller, til jeg får den nødvendige informasjonen?

Du vil få WooCommerce Nets Netaxept plugin og alle søknadskjemaer med informasjon og kravlister som du kan fylle ut og sende til Nets for gjennomgang umiddelbart etter bestilling.

Betinget av om du har klar resten av nettbutikken og lever opp til de krav som innløser stiller så burde du kunne bli klar i løpet av 2-3 ukers tid.

Hvis du lurer på hvilke krav det er til nettbutikken før du kan få innløseravtale så kan du se her.
Så du vil kunne ha forberedt deg allerede i dag og sende alle søknader til Nets innen midnatt. Lykke til!

Back To Top

Når skal refusjon være tilbakebetalt fra en nettbutikk etter varen har blitt sendt i retur?

Vi i Nettpilot vet ikke hva som er normal tid, men med god kundeservice burde tilbakebetaling bli gjennomført innen 3 dager etter varen er registrert og tilbakeført hos selger. Selgeren plikter å gjøre dette innen 14 dager.

Se også her fra Lovdata:
§ 15.Gjennomføring av angreretten ved avtaler som er inngått ved annet fjernsalg enn telefonsalg

Ved bruk av angreretten faller partenes plikt til å oppfylle avtalen bort. Dersom noen av partene har oppfylt hele eller deler av avtalen skal det skje en tilbakeføring. Returkostnadene bæres av forbrukeren med mindre selgeren har misligholdt avtalen eller selgeren i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte varen ikke var tilgjengelig.

Forbrukeren skal tilbakeføre varen innen rimelig tid. Dette må gjøres selv om forbrukeren ikke har fått det han eller hun har krav på å få tilbakebetalt fra selgeren.

Er varen sendt gjennom posten eller en annen selvstendig fraktfører skal den sendes tilbake på samme måte eller leveres til selgeren. Dersom selgeren ikke har ordnet med hensiktsmessig returpakning gjelder bestemmelsen i fjerde ledd.

Er varen levert på annen måte, skal forbrukeren enten stille varen til selgerens rådighet for avhenting på det stedet den ble mottatt eller levere eller sende den til selgeren.

Selgeren plikter å tilbakebetale det forbrukeren har betalt innen 14 dager fra den dag selgeren mottar varen eller henteseddel eller varen er stilt til rådighet.

Forbrukeren plikter ikke å motta eller innløse en vare før den returneres til selgeren, men kan i stedet betale returkostnadene og be den som leverer varen om å returnere varen til selgeren.

Dersom forbrukeren har gitt melding til selgeren om at varen kan hentes i henhold til fjerde ledd og dette ikke skjer innen 3 måneder fra meldingen er mottatt, tilfaller den forbrukeren vederlagsfritt.

Se også: https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2000-12-21-105
Lykke til!

Back To Top

Hei, Jeg lurer på hva som er forskjellen på Bring Fraktguiden API til WooCommerce som dere tilbyr og gratisversjonene?

Hei og takk for spørsmålet vedrørende vårt plugin Bring Fraktguiden API til WooCommerce😉

De fleste gratis plugins har bare integrasjon med få produkter i fraktguiden API(shipping API) i handlekurv.

Vårt plugin har i tillegg integrasjon med Pickup points med kartvisning, Mybring booking, opprettelse og utskrivning av fraktetiketter i WooCommerce ordre visning, full tracking og pakkesporing automatisk sendt ut per e-post, samt en servicegaranti og kommende oppdateringer de neste 12 måneder gratis.
Vi har også estimert tid for levering, logo for klimamerking og Bring + posten i fraktkalkulatoren.
Sist med ikke minst så er vi oppdaterte per februar 2024, med High Performance Order Storage (HPOS).

bilde 2
ETA (forventet levering) og Posten/Bring logoer er nytt fra 2024. Samt HPOS.

Gratisversjonene blir sparsomt vedlikeholdt fordi ingen kan sette av ressurser til oppfølgning. Eller også er gratis versjoner lagt ut fordi det er lettere å selge premium versjoner til folk som allerede benytte gratis versjoner og oppdager at de mangler funksjoner. Derfor opplever vi ofte at brukere av gratis plugins kommer til oss etter et stykke tid, når noe har gått skeis. De som leverer gratis produkter tar/føler lite ansvar. Det er jo i grunnen logisk at man har lite ressurser til support og vedlikehold når man ikke blir betalt for jobben.

Vi har utviklet det selv i 2012 og var de første som utviklet integrasjonen mot Bring sitt API som dengang var i BETA, for vår faste kunde runandrelax.com.

Vårt Bring API plugin vedlikeholdes, supporteres og utvikles nå videre som et betalt og støttet plugin og Bring har bistått med forbedringene.

Du kan lese om siste større utvidelse her >>

Vi er Bring Partner og jobber tett sammen med Bring om utvikling av fraktmetoder overfor små og mellomstore aktører.

Dvs. at du får også tilgang til Mybring booking og Pickup points, full tracking og pakkesporing automatisk sendt ut per epost, samt en servicegaranti og kommende oppdateringer de neste 12 måneder gratis.

Som kunde hos Nettpilot blir du ivaretatt og vet vi er avhengige av å kunne hjelpe deg når du trenger hjelp. For hvis noe er feil så gjelder dette for mange andre betalende kunder, og derfor er vi tvunget til å yte rask og effektiv support. Konstant.

Bestill plugin her med oppstartsbistand.

Vh Nickolass, Nettpilot

Back To Top

Hva koster det?

Nettpilots veiledende prisliste finner du her:

https://nettpilot.no/priser/

Vi kan alltid finne eller tilpasse løsninger som passer dine behov, men for at vi skal kunne lage et spesifikt tilbud ber vi deg om å formulere dine behov så grundig som råd. Det er vanskelig, for ikke å si umulig å gi et godt pris – og tidsoverslag på uklare oppgavebeskrivelser som:

“Jeg har bruk for en nettbutikk – hva koster det?”

Eller

“Jeg driver et svensk selskap som skal inn i det norske markedet – kan dere hjelpe med SEO og Google optimalisering? Og hva koster det?”

Dersom du trenger hjelp med å definere og konkretisere dine ønsker og behov, kan vi tilby 45 minutters oppstartskonsultasjon for kr. 990,-.  eks. mva. Konsultasjonen vil generelt foregå via telefon/skype etter avtale.
Enkelte kunder vil ha behov for en mer omfattende konsultasjon der vi mellom hjelper med å utforme en svært spesifikk kravspesifikasjon.

Jo grundigere man har forberedt sin nettløsning fra begynnelsen av, desto mer tid, ergrelseog penger sparer man i det lange løp. Vi har ofte erfart av kunder har “oppdaget” mange nye behov og ønsker underveis i et prosjekt. Om disse nye behovene skal oppfylles blir det en økning både i tidshorisont og pris, og ganske særlig hvis de nye behovene krever mange justeringer og endringer i det påbegynte arbeidet.

Dette vil da være tid og penger som kunne ha vært spart ved skikkelig planlegging. Enda verre er det selvsagt dersom det rent faktisk ikke er mulig å implementere kundens nye ønsker og behov uten å starte helt forfra.

Det er også viktig å være fremtidsrettet i sin planlegging og legge til rette for muligheter for senere utvikling og implementering av nye forretningsområder. Selv om du ikke trenger dette i dag, er det fint å kunne ta høyde for at du kan trenge det i morgen.

Back To Top

How do I upgrade my WooCommerce plugins and WordPress?

 Important when upgrading any WooCommerce Plugin and plugins from Nettpilot:

 • Please make sure to make a backup of your webshop installation before upgrading even the most trivial element.
 • Always be ready to enter the root folder via ftp, online cpanel og fileadmin when handling upgrades. And have contact details for the webhost support ready. If they have a live support chat, then make sure to do your upgrades when you have webserver support available within a very short notice.
 • Install, activate and test the upgrade and latest version in a test environment or on a stagingserver before putting it out live.
 • Do test all processes and touch points for both customers end, and webshop owners end, before going live.
 • Make sure you have at least one extra license activation key if the plugin update deactivates the old key. If you need an extra, please contact us..
 • DO NOT SET you WordPress installation to auto upgrade as this can trigger an API error message and deactivate your plugins and as a result break your entire website. Especially if the plugins you have installed, has not been tested with the newest WP version.
 • ALLWAYS check in on your WP installation and plugins when you receive a message from your webhost that has a subject like this: “Important: WordPress websites were upgraded to latest versions”.
 • Not all servers act the same: The API Manager we use has issues with some server settings and may display an API software error message also when upgrading og re-installing it. We know that it might happen sometimes, so please contact us and tell us what you experience – as this is no crisis – but please provide us with a wp admin log in.
 • Allways make upgrades to your checkout plugins when you expect to have the lowest possible number of customers online. Even for only for 5 minutes, then set the webshop to maintenance mode after warning them and sharing it on other channels. If you have a great Facebook page with lots of fans and friends, please see to that they know your are upgrading in order to get a better and more secure website. Have a customer service available on Facebook, when your site is down. Allways. You will have far more work to do and mess to clean up if you Do NOT upgrade on a Black Friday!
 • Regarding WooCommerce Netaxept Payment plugin:
  • Make sure to note down your Merchant ID and Netaxept Payment Token before updating in order to recover quickly.
  • Ask Netaxept Support for a test token if you need a testing sandbox.
  • Check whether you have auto capture or direct capture via WC admin set.
  • Check all the data i Netaxept admin as well
  • Check whethere you have Easy Payment activated in both ends, or not
  • Check whether you have Vipps, Mobilepay or other thirdparties agreements in place
  • If you have Klarna Checkout, then you will probably face issues that we cannot support you with without charging extra
  • Please make sure your theme is updated and compatible with the latest WooCommerce version that you have installed
 • Regarding WooCommerce Bring Shipping API plugin:
  • Make sure your API data is right, both Mybring API key and Google maps API key.
  • Make sure no other plugins are interferring with the order process.
  • Make sure weight and dimensions are set on all levels of the products also on variable products variables.
  • Make sure you have SKU attached to your products.
  • Make sure you have choosen the right Bring products
  • If using WPML and multicurrencies, please get in touch if you have issues.
  • If using Klarna, please get in touch if you have issues.
  • Check if the shipping calculator is activated and if shipping zones settings are overruling Bring Shipping Method.
 • If you are stuck and need help fast, please enable the log tracker and make a transaction process, and share screendumps of all errors you encounter. Do inform about order ID, user ID, Product IDs in the transaction that fails and send us a copy of the WC systemsstatus with the latest logfile data. Then you can provide us with a WP admin user so we can dig into it. Sometimes we even need FTP access.

Back To Top

Hvordan starte opp egen webshop raskt?

Skal du starte opp nettbutikk som hobby, eller er det en større satsning over lengre tid?

Skreddersøm og investeringsdyktig?
Dersom du trenger skreddersøm og en fleksibel løsning har vi lang erfaring med dette. Ta kontakt til oss her:

Selge varer enkeltvis
Hvis du bare skal selge varer enkeltvis kan du benytte en av de mange store annonseportaler som Finn, QXL, Zett, Tinde e.l.

Nettbutikk på 1-2-3
Det finnes en del ferdigpakker hvor du kan leie en nettbutikk for et fast beløp hver måned. Dette kan passende sammenlignes med å leie et tomt butikklokale. Du må selv fylle opp med varer, få lokalet til å se innbydende ut, samt etablere rutiner for betalingsmuligheter og annen logistikk. Du vil sannsynligvis trenge hjelp med å skape trafikk og synlighet, digital markedsføring, Adwords, SEO, håndtering av webanalyse osv.

De rimeligste løsningene passer godt for gründere i etableringsfasen, men det er også løsninger som er tilpasset større bedrifter.
Er du i Norge, bør du bruke en norsk leverandør, med norske knapper, tekster og betalingsløsninger. Det er det forbrukerne har mest tillit til.

Sjekk ut Mystore.no: Anbefalt for mindre budsjetter:

Prøv Gratis i 14 dager

Back To Top

I would like to integrate Vipps in a registration/ticket sale for an event I am organizing. Which product suits me best?

It depends on your website, if you have one.
We do provide the Vipps payment via our Netaxept plugin for WooCommerce and can arrange for you to get an agreement with Netaxept with discount as well: https://nettpilot.no/produkt/installasjon-av-nets-betalingsmodul-til-wordpress-woocommerce-nets-netaxept-start-avtale/

In order to use that you will need a WordPress Website with WooCommerce installed.
It is als useful to integrate somekind of ticketing system into Woocommerce like https://woocommerce.com/products/tickets-woocommerce/ or https://www.fooevents.com/pricing/

Back To Top

Your plugin doesn't work properly on my website, can I get a refund?

Hello there

The plugin usually works as described in our product description if you are following WordPress and WooCommerce standards, and the instructions we have provided in our documentation, however, small bugs or thir party conflicts will sometimes appear, depending on how you use it.

It is a digital product and therefore we do not give any refunds.

We allways fix bugs if they appear, and we fix issues when we get the access we need in order to do so. None of our plugins are broken, and they can be used with the proper settings, in the proper environment. This is true for more than 500 clients.

What you have to know is, that our plugin cannot cook coffee or make your dinner, if that is your definition of working properly.

If you compare it to other free WooCommerce plugins, then the Nettpilot plugins really works properly compared to them, and we can offer you technical support on the spot, but this not allways free. The plugins and our work will save you hours of programming, time and costs, therefore we are charging money for it.

If you have bought the plugin as is and did not order help and onboarding support to get started, then 24/7 support is not included as a premium service.

So if you need our help, we can provide that. Please share your website access details via the Nettpilot Support page in order for us to help you.
We can help you fix your issues, and we do not provide refunds.

Back To Top

Finnes et WooCommerce plugin for Brings Pakke i Postkassen (erstatteren til MiniPakke)?

Etter en del forsinkelser lanserte vi et eget plugin for dette i mai 2018, en smart løsning for rimelige forsendelser for små, sporbare pakker!
Klar med funksjonsrik «Pakke i Postkassen» løsning til WooCommerce

Back To Top

Ved kortbetalinger så er det reservering av beløp og korttrekk - hva er forskjellen og når benyttes hva?

Nettbutikker som tar imot kortbetaling når en kunde kjøper en vare vil i utgangspunktet ikke ha lov å trekke direkte fra kunden betalingskort, FØR varen har blitt sendt.

Ved virtuelle produkter og transaksjoner der digitale løsninger eller medlemskap blir gjort tilgjengelig etter kjøp, er det derimot mulig å utføre korttrekk og ta imot betaling fra kjøper med en gang.

Prosessen ved korttranskaksjoner via Netaxept og WooCommerce er følgende:

Når en kunde handler med kortet sitt undersøkes det om det er dekning på konto, og beløpet kunden handler for reserveres på kundens kort umiddelbart før kunden sendes til ordrebekreftelse. Er det ikke dekning på kortet så avbrytes transaksjonen av kortutsteder. Er det dekning blir kundens disponible beløp deretter nedjustert, mens saldo forblir uendret.

Når den fysiske varen er pakket og sendt fra butikk eller lager kan ordren fullføres av nettbutikk-admin og det foretass et korttrekk. Transaksjonen belastes kontoen til kunden  som får kortsaldoen redusert og reservasjonen blir slettet.

Etter bokføring vil detaljer om brukerstedet vises på kundens bank kontoutskrift.

Visa-transaksjoner belastes alltid konto med dagens valutakurs satt av Visa. Beløpet som ble reservert da kunden brukte kortet kan derfor avvike fra det beløpet som blir bokført.

Hensikten med reservasjonen er å sikre at det er dekning på konto når bokføring finner sted. Dette sikrer nettbutikken mot kunder som ikke er betalingsdyktige.

Back To Top

Booking av servicepakke i MyBring gir følgende feilkode: "ERROR! Code: BOOK-INPUT-021. Message. Invalid customer number". Hva gjør jeg?

Feil kundenummer i WooCommerce ordrevisning?

Case: Kunden har tidligere kunnet bestille leveringsvalget Servicepakke i nettbutikkens frontend, men nå når nettbutikken har forsøkt å bestille etikett via MyBring Booking, så har det kommet opp feilmelding om at Nettbutikkens kundenummer ikke støtter produktet . Feilmeldingen er: “ERROR! Code: BOOK-INPUT-021. Message. Invalid customer number”.

Forklaring på problemet:
Feilmeldingen skyldes at nettbutikken din benytter en utdatert Bring produktvelger som forsøker å hente Servicepakke i Brings systemer. Servicepakke har i løpet av høsten 2019 og våren 2020 blitt byttet ut med Produktnavnet Pakke til hentested. Omleggingen har skjedd i bølger og ikke samtidig på tvers av alle Brings kunder og kundenumre.

Løsning:
Nettpilots WooCommerce plugin for Bring Booking og Fraktguiden ble updatert i august 2019 for å være kompatibel med både nye og gamle produktnumre.

Denne oppdateringen har vært integrert siden plugin versjon 2.0.
Se også Hvordan oppdatere pluginet Bring Shipping for Woocommerce fra tidligere enn 2.0 versjonen?

Back To Top

Send ditt spørsmål til support@nettpilot.no om du ikke finner det svar du søker her.