Nettpilot FAQ: Spørsmål og svar

Her er en liste over de mest typiske spørsmål og svar til Nettpilot:

Jeg trenger hjelp ASAP, kan du/dere ringe?

Hvis du trenger hjelp så hurtig som mulig, så er det smarteste du kan gjøre å forklare oss hva du trenger hjelp til, FØR du sender den første beskjed til oss. Oftest vil en kort beskrivelse sendt via Nettpilot Support (WordPress og tekniske utfordringer) eller Nettpilot Kontakt (Generelle henvendelser og behov for råd eller veiledning) være den smarteste måten å få rask bistand på. Når du har sendt oss en beskrivelse av problemet og dine behov, så kan du evt sende en SMS til oss, der du ber oss sjekke innboksen. Vi har mange henvendelser fra folk som trenger hjelp, og vi prioriterer å hjelpe dem som beskriver sine behov og problemene sine først. Alt annet vil være unfair.

Back To Top

Hvordan beregnes nærmeste utleveringssted i Bring Fraktkalkulator?

Vårt Bring Fraktguiden Plugin er integrert med Bring Pickup Point API slik at man kan få opp en kartvisning som viser lokale hentepunkt, som er enten postkonto eller post i butikk, basert på ønske leveringsadresse. Dette typisk knyttet til pakkeproduktet «Pakke til Hentested». (mer…)

Back To Top

Masseutskrift av Bring etiketter – hvordan gjøres det? For MyBring og i WooCommerce brukere

Hvis du har mange sendinger fortløpende, kan det være tidsbesparende å gjøre en felles masseutskrift av etikettene direkte i MyBring, når du er ferdig med å bestille – for eksempel på slutten av dagen.

For deg som ikke benytter vår WooCommerce integrasjon mot MyBring:

I Mybrings bestillingshistorikk kan du skrive ut etiketter for opptil 100 bestillinger samtidig.
Slik gjør du:

 1. Logg deg inn på MyBring kontoen din
 2. Klikk «Bestilling» og velg «Bestillingshistorikk».
 3. Hvis du ønsker å plukke ut spesifikke bestillinger å skrive ut etiketter for, huk av i boksene til venstre for å markere disse bestillingene. Dette kan være nyttig hvis du har ulike pakketyper slik som pakke i postkassen og pakke til hentested som har to ulike etikettformater
 4. Klikk «Skriv ut valgte ordrer», og du får en samlet PDF-fil med alle etikettene.
 5. Hvis du ønsker å skrive ut etiketter for alle sendinger du eller dine kollegaer har bestilt under en viss periode, klikk «Filtrer ordre».
 6. Velg tidsperioden du vil skrive ut etiketter for, og klikk «Søk i bestillingshistorikk».
 7. Huk av «Velg alle på denne siden», og scroll til bunnen av siden for å gå til side 2 om du har flere sider med bestillinger for det angitte tidsrommet.
 8. Når du har markert alle bestillingene du ønsker å skrive ut etiketter for, klikk «Skriv ut valgte ordrer».
 9. Du får en samlet PDF-fil med alle etikettene.

Skriv ut og fest etikettene på sendingene.

For Nettpilots Bring plugin kunder som har WooCommerce:

Er du Nettpilotkunde og benytter Nettpilots plugin for WooCommerce med Bring API og MyBring API integrasjon kan du skrive ut det antall etiketter som serveren tillater å slå sammen. Enkelte WordPress servere tillatere ikke sammenslåing av etiketter,. Dette gjelder f. eks. det norske selskapet WP hosting.
Slik gjør du for å skrive ut flere etiketter på en gang.

 1. Logg deg inn på ordreoversiktsiden i WooCommerce
 2. Marker de ordrer som det skal skrives ut etiketter for
 3. Gå til massehandlinger, velg: Slå sammen fraktetiketter
 4. Skriv ut alle

Back To Top

Hvordan oppdatere Bring Shipping for WooCommerce fra tidligere enn 2.0 versjonen?

Hvis du ikke benytter fraktprisjustering med prosentvis justering så er det lite å gjøre, bortsett fra kanskje å sjekke om alt ser riktig ut i innstillingene og klikke på lagre. Prosentvis justering er dessverre ikke i nye Bring API, så dette må fjernes fra prisjusteringen. Samtidig har også noen kunder fått endret navn fra servicepakke til pakke til hentested, så dette må også endres i prisjusteringsfeltet.

Back To Top

Når det gjelder SEO, bør vi starte med en teknisk SEO audit eller en søkeordsanalyse?

For vår del er fokus ALLTID på marked og nye kundes nåværende plassering sett ift deres målsetninger og ønsker. Det betyr at søkeordsanalysen er essensiell.

Dette inkluderer data fra Google Ads annonser og webtrafikk data fra Google Analytics.

Det er ganske viktig å se om nettstedet ligger nummer 50 eller nummer 2 i kampen om å komme først til kundene både organisk og betalt. Dere kan samtidig sagtens ha størst markedsandel i søk totalt hvis dere er flinke på betalt og har lav organiske andel.

Auditen skjer underveis når vi blir enige om HVA vi skal satse på og fokusere på.

Kanskje vi ikke skal fokusere på trafikk, men rett og slett en bedre konverteringstrakt og øke konverteringen med 300% før det kan svare seg å jobbe med SEO i det hele tatt?
Da blir det naturlig å stille opp deres nettsted, mot konkurrentenes og se hvilke elementer de andre vinner på og hvor man bør fokusere innsatsen.
Handler om forventningsavstemning her.

Jeg ser ofte at nye byråer som starter for en kunde, presenterer en SEO audit som er nærmest nytteløs, fordi de ikke kjenner til webavdelingens løpende utfordringer, eller vet hva som fungerer i pågjeldende bransje, og det typisk i PDF eller epostformat, der de IKKE har hatt samtale med webansvarlige eller innholdsredaktøren, men allikevel brukt 10-20 timer på noe en Semrush rapport kunne ha spydd ut med noen mindre omskrivninger og tilpasninger. Det er ikke produktivt. Det tar vi nesten som tegn på latskap. Eller kanskje bare tegn på manglende modenthet.

Typisk så må du jobbe tett med webansvarlige OG innholdsansvarlige, som i de fleste tilfelle faktisk utmerket vet hvor skoen trykker, men i realiteten ikke har budsjett eller tid til å prioritere slikt for det er tusen andre saker på bordet hans/hennes.

En liste med 404 feil, har de typisk selv tilgang til, men de sliter med å få satt håndteringen av 404 feil i system. Akkurat som de sliter med å få satt sine EOL produktsider i system.

Det er oftest ikke å kartlegge feil og svakheter, som er utfordringene for de noe mer modne selskap, det er håndteringen av dem i en organisasjon der alle har nok å se til og ingen har overblikket til å lage smarte prosesser som fikser dette.

Det er her vi kommer inn.

Back To Top

Vårt nye WordPress plugin virker ikke, kan dere hjelpe?

Ja, vi hjelper med alle typer WordPress relaterte oppdrag. Har du kjøpt og mottatt et plugin fra Nettpilot sørger vi for utvikling og oppdatering slik at det fungerer med de nyeste WordPress oppdateringer. Du få gratis support i forhold til dette. Dersom pluginet ikke fungerer som det skal pga. en større konflikt med andre eksisterende plugins eller themes, kan vi ikke tilby gratis support, men gir et estimat på tid og pris på tilpasninger slik at pluginet kan fungere på ditt nettsted.

Du finner Nettpilot Support skjema her >>

Vi vil dessuten forsøke å løse problemet med ditt plugin uten ekstra fakturering dersom vi ser at dette kan fikses i løpet av kort tid.  Er konfikten for omfattende vil vi foreslå en vei videre, som gir deg fire valg:

1) Vi løser konflikten ved å tilpasse det nye pluginet eller det konfliktskapende element – til avtalt tid og pris.

2) Vi avinstallerer det problemskapende elementet og velger et alternativ – til avtalt tid og pris.

3) Vi ber deg avinstallere det problemskapende elementet og velge et alternativ på egen hånd.

4) Vi gir deg pengene tilbake, beklager bryet og du kan søke videre etter en løsning som passer deg.

Be om Support

Back To Top

WooCommerce og integrasjon med Regnskap (ERM): Er det avansert, eller noe man kan få til selv med god kunnskap?

For mange vil svaret være: Ja, det er avansert.

For andre vil svaret være, kanskje – det kommer an på. Litt som å stille spørsmålet: Å kjøre bil, er det vanskelig? Vel, det kommer an på hvilken bil, hvor gammel du er, hvilke biler du har erfaring med, hvor du vil kjøre, hvor fort du vil kjøre og hvem andre som som er i bilen sammen med deg samtidig og hvor mange andre det er på veiene der du ferdes, og hvorvidt det er fotgjengere, syklister, trikk, buss, ensrettet eller ikke.

Det kommer altså an på. (mer…)

Back To Top

Hvordan integrerer jeg Tripletex med WooCommerce?

Du sjekker om din Tripletex konto har aktivert API tilgang. Dernest bestiller du en integrasjon og oppstartssession hos oss. Følg sjekklisten nedenfor for å få dette forberedt og klart så raskt som råd. (mer…)

Back To Top

Hvordan integrere MyNets og betalingsoppgjør med regnskapssystemet mitt?

Per i dag finnes det ingen mulighet for å integrere selve MyNets portalen direkte med ditt regnskapssystem.

Nets tilbyr dog SFTP, hvor du eller din regnskapsfører velger hvilke format og hvor hurtig oppgjørsfilene skal kjøres inn til ditt regnskapssystem.

Dersom du ønsker SFTP, pleier Nets å sende dette tilbudet per epost:
Vi har en løsning hvor vi kan rute oppgjørsfiler til SFTP-server, og fra serveren rutes det videre inn i et internt regnskapssystem.
Ved denne løsningen tilbyr vi følgende formater: PDF, HTML, XML og CSV. Vi oppretter da en egen mappe til dere på SFTP-serveren, og gir dere innloggingsinformasjon. Gi oss beskjed om dette er noe dere ønsker, og hvis ja, bes dere opplyse hvilket format dere ønsker å motta oppgjørsfilene i.

Du kan også benytte følgende skjema for å fylle ut hvilke filformat og hvor hurtig overførslene ønskes:

https://www.nets.eu/dk-da/spforms-popups/Pages/NO-SFTP.aspx?IsDlg=1

Back To Top

Hva trenger Nettpilot fra vår bedrift for å få løst SEO og Adwords oppgaver?

Vi ber alltid om tilgang til Adwords, Google Analytics og Webmaster Tools før vi starter jobben med SEO eller Google Adwords:) Kan ikke jobbe uten å kunne få data fra kilder som viser til tidligere webtrafikk og resultater. Samtidig ber vi om at våre kunder samler en liste over de mest relevante konkurrenter og nettsteder som man ønsker å ta opp konkurranse med. Men viktigst er at dere lager et par gode beskrivelser av kundene, slik at vi vet hvem vi skal målrette oss mot.

Hvis vi ikke har noen av disse på plass?

Da kan vi gjerne ta på oss i oppdrag i sørge for at dere for det på plass så snart som råd. Det er vanskelig å vite hvordan dere ligger i i konkurransen uten å måle dette med de rette hjelpemidler.

Back To Top

Hva tror dere jeg trenger hvis jeg ikke har brukt Google markedsføring tidligere og skal lansere nye tjenester og produkter i Norge?

I utgangspunktet trenger du sansynligvis en søkeordsanalyse for det norske markedet, en innledende vurdering av ditt nettsteds online marketing performance i forhold til dine konkurrenter og en SEO/PPC strategi. Dette er tre trinn som gjelder uavhengig av størrelsen på din bedrift og som bør med uansett størrelse på «pakken» vi setter sammen for deg. Hvor stor «pakke» du trenger/ønsker, vil avhenge av størrelsen på din bedrift, kompetanse i bedriften og selvsagt også størrelsen på ditt markedsføringsbudsjett.

Om du allerede har en eksisterende webløsning, kan vi også lage en teknisk helsesjekk på ditt nettsted før du går inn i markedet for fullt.

Back To Top

Leverer Nettpilot andre tjenester enn WordPress?

Ja, vi kan absolutt også hjelpe med annet enn WordPress🙂 Vi kan i tillegg håndtere SEO, Adwords, Facebook annonseringer osv. Vi har særlig fokus på arbeid som er rettet mot å gi økt konvertering for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser. Har du ambisjonene, så har vi virkemidlene!

Back To Top

Hvilken referanser har Nettpilot?

Når det gjelder referanser innen ditt segment og oppgavetype, så kan du få liste tilsendt ved å ta kontakt til oss her.

Se også nettpilot.no/portfolio  for et utvalg.

Back To Top

Hvilke typer kunder og prosjekt tar Nettpilot?

Dersom du tror at vi er rett samarbeidspartner for deg, så gjør vi vårt beste for å leve opp til dine forventninger.

Vårt motto er; ingen kunde er for liten, ingen kunde er for stor!

Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe deg videre med ditt prosjekt eller oppgave, men dersom vi vurderer at andre kan løse oppgaven bedre enn oss, vil vi henvise til samarbeidspartnere eller konkurrenter vi kan anbefale. I perioder har vi det svært travelt, og det kan innbære noe ventetid før vi kan påta oss nye oppdrag, men vi gjør vårt ytterste for at å gi deg et så korrekt estimat som mulig både på tidshorisont og kostnader.

Vi prøver å ikke love mer enn vi kan holde, selv om det noen ganger innebærer at vi mister kunder. Vi prøver ikke å være de billigste eller mest trendy leverandørene av webtjenester. Vi ønsker heller å bli oppfattet som pålitelige og fleksible, og kjent for å levere kvalitet og god kundebehandling. For oss er det essensen av å være en Nettpilot!

Back To Top

Hva er Nettpilots faglige bakgrunn

Nettpilots fagansvarlige Nickolass Jensen var frem til februar 2014 ansatt som Senior SEO Advisor i Resolution Media Norge – der han håndterte webanalyse, SEO og Adwords for større brands. Resolution Media er et digitalt spesialistbyrå i OmnicomMediaGroup AS – holdingselskapet som eier mediebyråene OMD og PHD. I denne perioden deltok han i INMAs Performance Award med to teams og prosjekter med Resolution Media og PHD, i henholdsvis Multikanal og Webanalyse. Begge teams vant gull og slo aktører som Iprospect, Mediacom, Posten/Bring og Telenor.

Nickolass ble i 2001 utdannet New Media Manager ved Erhvervsakademiet for IKT i København.

Daglig leder av Nettpilot; Aurora Høegh-Omdal er likeledes utdannet New Media Manager ved Erhvervsakademiet for IKT i København i 2001.

Aurora tar seg av kundebehandling og økonomistyring, samt planlegging og prosjektarbeid med særlig fokus på innhold, brukervennlighet  og kommunikasjon med sikte på økt konverteringsgrad.

Back To Top

Jeg har ikke registrert foretak eller organisasjon, kan jeg bli kunde?

Nettpilot behandler i utgangspunktet ikke henvendelser fra privatpersoner eller grupper uten organisasjonsnummer. Om du lurer på om du kan bestille nettbutikk elementer FØR du har etablert din bedrift, er svaret fra Nettpilot: Nei.

Hverken Paypal, NETS eller DIBS kan opprette kundeforhold uten et organisasjonsnummer og et formelt bedriftsnavn.

Du registrerer din bedrift i Brønnøysundsregistret.

Back To Top

Hvilke språk støtter NETS til Woocommerce

NETS modulet til Woocommerce er bygget etter vanlig WordPress modell, der vi benytter po filer for å håndtere ulike språkvarianter.  Det er per default satt opp slik at det er språkfiler for engelsk, norsk, svensk og dansk. Alt etter hvilket språk du har satt nettbutikken til vil den velge dette språket. Trenger du et nytt språk som ikke finnes i dag kan vi gjerne hjelpe. Husk at du selv skal innstille språk i NETS sin grensesnitt. I tillegg støtter modulet WPML flerspråklig WP løsning og WMPL multicurrencies. Dette betyr at du kan ha en nettbutikk med priser i ulike valutaer alt etter språk og geografi og la folk betale i den valuta som passer dem best.

Back To Top

Hvordan kan vi få garanti for at Nettpilot leverer gode tjenester innen SEO?

Vi kan ikke utstede en garanti der alle kunder til enhver tid blir 100% tilfreds, men vi har et ekte engasjement for alle våre kunder og synes det er spennende og interessant å skape resultater – helt uavhengig om det er en stor eller liten bedrift vi arbeider med. Du kan alltid teste vår gratis tjeneste på din.seokontroll.no før du tar kontakt.

Vi vet hva som skal til for å skape resultater, og det er ikke tilfeldig at du finner Nettpilot.no blant de aller øverste plasseringene når du søker etter SEO, SEO strategi, Teknisk SEO, Adwords annonsering og søkeordsanalyse på norske sider.
Dette har vi fått til ved hardt arbeid, og ikke ved hjelp av et stort markedsføringsbudsjett. Vi har også spesialisert oss på WordPress løsninger og betalingsløsninger til WordPress, også her ranker vi høyt. Det burde være ok forsikring:)

Vårt motto er; ingen kunde er for liten, ingen kunde er for stor!

 

Back To Top

Fungerer Nets betalingsmodul fra Nettpilot med Woocommerce 3.0 og WooCommerce 3.4, 3.5 og 3.6, 4.0, 4.5 og 4.7??

Ja, Modulet oppdateres og utvikles med utvidelser løpende, i takt med at Woocommerce oppdateres og etterspørsel hos Nettpilot. Tidligere versjoner av pluginet fungerer med tidligere versjoner av WooCommerce, men du må oppdatere til nyere WooCommerce versjon for å kunne benytte seneste Netaxept plugin versjon 1.4.0 (mer…)

Back To Top

Jeg har en blogg på WordPress.com, hva bør jeg vite?

Hvordan skelne mellom kategorier og tagger?
– Les http://en.support.wordpress.com/posts/categories-vs-tags/

Utover strukturelle – hvilke andre fordeler er det ved å benytte tagger og kategorier?
Oppretter du et innlegg i med enten tag eller kategorien  «Kurs» blir den streamet på wordpress.com under emnet kurs – som her: http://no.wordpress.com/tag/kurs/ eller som med taggen PRivolda: http://no.wordpress.com/tag/privolda/

Hva koster det å få eget domene som i www.mittdomene.com istedet for www.mittdomene.wordpress.com?
– 17 USD (12 USD for domenet og 5 USD for DNS mapping og håndtering)

Er det reklamer og annonser på nettstedet?
– Ja, i den gratis versjon, uansett om du har eget domene eller wordpress.com subdomene vil det være mulighet for at brukere opplever reklamer og annonser som du ikke har kontroll over på nettstedet. Annonsene er oftest Google Adwords annonser og er oftest relatert til innholdet på siden de vises på.

Kan jeg unngå annonser og reklamer?
– Ja, det koster 98 USD per år.

Hva gjør jeg hvis jeg får bruk for hjelp og support?
– Du klikker deg inn på WordPress supporten på http://en.support.wordpress.com/

Hva er forskjellen på WordPress.com løsninger og kildekoden som lastes ned fra wordPress.org
– Man kunne hevde at WordPress.com løsningen fungerer som en leiebil hvor du kan sette deg bak rettet og kjøre dit du skal, et greit og problemløst transportmiddel med forsikring og trygghet. Men du har ikke lov å kjøre for langt uten ekstra gebyr. Med en løsning fra WordPress.org får du en rå motor som du kan mekke med, åpne panseret, finjustere, bestille utallige ekstradeler og utstyr til, kjøre omveier, tune opp og ned som du vil – uten begrensninger, men også uten sikkerhet. Men mindre du betaler et byrå for å garantere dette. Men har du verdifull last og mye å selge – kan dette også svare seg.
Man snakker oftest om begrepet TCO – Total Cost of Ownership når slike spørsmål kommer opp.
Les her: http://en.support.wordpress.com/com-vs-org/

Hva betyr den lille smiley helt nede ute i venstre kollonne i kontrollpanelet?
Dette er en liten Gif kalt g.gif som finnes på alle wordpress.com sider. Dette er den måten skaperne av WordPress.com sporer bruken og trafikken på wordpress.com sider og genererer statistikk for seg selv, og sine bloggere.
En anmodning om smiley forteller serveren på stats.wordpress.com at bloggen ABC ble åpnet av DEF, og innlegget blir aksessert den GRI.
Se samlet statistikk for all WordPress.com aktivitet

Back To Top

Hva koster Google Ads annonsering? Hvilke priser har Nettpilot?

Snu spørsmålet om pris litt på hodet og se innover – på din egen foretningsmodell

Still deg hellere spørsmålet:

 • Hvor mye har jeg råd til å betale for å få en henvendelse eller et salg? Hva er maks beløpet og hva er det ideelle beløpet?

Bruk det som utgangspunkt for modellering av din digitale annonsering og dine Google Ads kampanjer. Med kunnskap om dette vil dere også få langt bedre tilbakemelding og forslag til prioriteringer fra den personen eller det byrået som skal håndtere Google Ads for dere.

Det viktigste spørsmålene omkring pris og Google annonsering er nemlig:

 • Hva er bør verdien av et klikk fra Adwords være verdt for deg og hvor mye ønsker du å betale per kundetype?
 • Hvilken verdi har hver type salg/henvendelse?
 • Hva er selskapets kapasitet og hva trenger vi, på kort og på langt sikt
 • Skal vi være de som oppfattes som markedsledere?
 • Skal vi «lurke» og holde oss litt usynlige og bare ta noen få av de allerbeste kunder med spissede tiltak eller skal vi fokusere på kvantitet? Hva gjør vi først?
 • Skal vi drives av etterspørsel eller av kapasitet og lagertilstand?
 • Hva er vår primære konkurransefordeler? Hvis vi og våre konkurrenter oppnår like mange klikk, og betaler like mye, hvem vinner da på sikt?
 • etc…

Regn ut verdien av hver kundetype før du begynner med Adwords, slik at du kan se hvor mye du har råd til å investere for å få akkurat denne kundetypen inn på nettstedet ditt. Når du vet dette, har du mulighet for å se hvor mye du kan betale per klikk.

Dette spørsmål skal besvares todelt. Den ene delen handler om håndtering og arbeide med kontoen, som byrået tar betalt for.
Den andre delen handler om annonseringskostnadene som går direkte til Google.

Hva koster Ads håndtering og optimalisering hos Nettpilot?

 • Hos Nettpilot kan du bestille helt ned til 2 timers Google Ads hjelp eller booke en oppstartspakke med gjennomgang av dine utfordringer for kun 4.990,-.
 • Hvis du har en konto som du ikke riktig får til å fungere eller du har et eksternt byrå som gir deg grå hår og bare utgifter og ingen effekt, så ta kontakt og vi ser på Adwordskontoen din, for dernest å vurdere om vi vil kunne forbedre den.
  Hvis vi mener vi kan det, så gir vi tilfredshetsgaranti og pengene tilbake hvis ingen dokumenterbar effekt har inntruffet 30 dager etter avtalen er inngått og vi har jobbet med det vi har avtalt under oppstartskonsultasjonen.
 • Som resultat av oppstartspakken gir tar vi en samtale om hva dere trenger og hvilken innsats dere selv kan legge i dette.
 • Noen ganger skal vi lage en skikklig kontoopprydding for våre kunder. Det kan sagtens være noe vi bruker opp til 25-30 timer på på en måned alt etter kontostørrelse. Andre ganger koster en gjennomgang med forbedringer i Adwordskampanjer kanskje 4-5 timer og  6-7000 kroner, hvis vi vurderer at dere ikke trenger så mye hjelp.
 • Timeprisen er 1590 kr, for mindre enn 10 timer per måned og 1490,- for mer enn 10 timer/md (garantert frem til 1. oktober 2019). Her får du en senior rådgiver som er sertifisert er ratet over snittnivået sett i forhold til den Norske benchmarkvurdering av Google Partnere.
 • Vår rimeligste faste avtale etter oppstartskonsultasjon innholder to timers hjelp og håndtering av Adwords markedsføring, hver uke i tre måneder for kr. 12.800,-/md.

Når det gjelder annonsekostnader kan vi hjelpe med å finne et passende budsjett. Dette setter vi sammen basert på vår kjennskap til markedet og kundens forretningsstrategi.

Budsjett og priser for Google Annonsering

 • Er du i en bransje med sterk konkurranse, bør du sette av mer til annonsering enn om du selger varer/tjenester med liten konkurranse.
 • Ikke fravelg dyre søkeord bare fordi de er dyre, fravelg søkeord fordi du ikke kan tjene penger på de brukere som benytter dem og klikker på annonsene alikevel.
 • Du bør alltid bruke mye mer per salg i de første tre måneder/det første året av en kampanje enn du har umiddelbart lyst til. Fordi dess mer du investerer i begynnelsen, dess mer data har du å jobbe med for å forbedre nettstedet ditt og din SEO. Med det mener vi at godt innhold og gode landingssider er noe som man alltid kan bygge på. Med nok  data fra Ads og Analytics er det forholdsvis enkelt å vurdere hva man skal prioritere og produsere.

Betal hellere oppstartspenger til en erfaren ekspert som kjapt kan velge og fravelge søkeord og emner med største omhu – ellers risikerer du å få for liten effekt av annonseringen og risikerer å betale mange hundre/tusenvis av kroner for å få trafikk fra folk som ikke er det minste interessert i å kjøpe. Det ønsker du ikke.

Hva koster et klikk på en Google Annonse?

På spørsmålet om hva et klikk koster så avhenger dette av

 1. sted
 2. enhet
 3. bruker
 4. tidspunkt
 5. kampanjestruktur og søkeordsgruppering
 6. kvalitet på annonsen
 7. landingssider
 8. historikk og konkurrenter
 9. søkevolum
 10. relevans
 11. og en del ekstra…

Da jeg begynte med Adwords i 2006 kunne jeg få fem nye besøkende for 1 krone på søkeordet overgangsalder. I dag koster det nesten 100 kroner per klikk hvis du er uheldig. Noen ganger mer. Men annonserer du overfor en person som har besøkt nettstedet ditt tidligere og har laget lister med besøkende i Adwords, så kan du nå få et slikt klikk for 20 kroner, dvs. sirka en femtedel av prisen.
Så start med å lage lister:)

Uansett, prisen på Google Annonsering handler i høy grad om hvilke mål du har og hvilken innsats du ligger til grunn.

 

Back To Top

Hvor lang tid tar det å få Netaxept pakken samt plug-in for wordpress WooCommerce fra jeg bestiller, til jeg får den nødvendige informasjonen?

Du vil få WooCommerce Nets Netaxept plugin og søknadskjema som du kan fylle ut og sende til Nets for gjennomgang umiddelbart etter bestilling. Betinget av om du har klar resten av nettbutikken og lever opp til de krav som tredjepartsinnløser stiller så burde du kunne bli klar i løpet av 2-3 ukers tid.

Hvis du trenger info fra Teller med krav og søknadskjema så kan du finne det her: https://www.nettpilot.no/krav-til-nettbutikk-for-a-fa-teller-innloseravtale/
Så du vil kunne ha forberedt deg allerede i dag og sende alle søknader til Nets og Teller innen midnatt. Lykke til!

Back To Top

Når skal refusjon være tilbakebetalt fra en nettbutikk etter varen har blitt sendt i retur?

Vi i Nettpilot vet ikke hva som er normal tid, men med god kundeservice burde tilbakebetaling bli gjennomført innen 3 dager etter varen er registrert og tilbakeført hos selger. Selgeren plikter å gjøre dette innen 14 dager.

Se også her fra Lovdata:
§ 15.Gjennomføring av angreretten ved avtaler som er inngått ved annet fjernsalg enn telefonsalg

Ved bruk av angreretten faller partenes plikt til å oppfylle avtalen bort. Dersom noen av partene har oppfylt hele eller deler av avtalen skal det skje en tilbakeføring. Returkostnadene bæres av forbrukeren med mindre selgeren har misligholdt avtalen eller selgeren i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte varen ikke var tilgjengelig.

Forbrukeren skal tilbakeføre varen innen rimelig tid. Dette må gjøres selv om forbrukeren ikke har fått det han eller hun har krav på å få tilbakebetalt fra selgeren.

Er varen sendt gjennom posten eller en annen selvstendig fraktfører skal den sendes tilbake på samme måte eller leveres til selgeren. Dersom selgeren ikke har ordnet med hensiktsmessig returpakning gjelder bestemmelsen i fjerde ledd.

Er varen levert på annen måte, skal forbrukeren enten stille varen til selgerens rådighet for avhenting på det stedet den ble mottatt eller levere eller sende den til selgeren.

Selgeren plikter å tilbakebetale det forbrukeren har betalt innen 14 dager fra den dag selgeren mottar varen eller henteseddel eller varen er stilt til rådighet.

Forbrukeren plikter ikke å motta eller innløse en vare før den returneres til selgeren, men kan i stedet betale returkostnadene og be den som leverer varen om å returnere varen til selgeren.

Dersom forbrukeren har gitt melding til selgeren om at varen kan hentes i henhold til fjerde ledd og dette ikke skjer innen 3 måneder fra meldingen er mottatt, tilfaller den forbrukeren vederlagsfritt.

Se også: https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2000-12-21-105
Lykke til!

Back To Top

Hei, Jeg lurer på hva som er forskjellen på Bring Fraktguiden API til WooCommerce som dere tilbyr og gratisversjonene?

Hei og takk for spørsmålet vedrørende vårt plugin Bring Fraktguiden API til WooCommerce😉

De fleste gratis plugins har bare integrasjon med få produkter i fraktguiden API(shipping API) i handlekurv.

Vårt plugin har i tillegg integrasjon med Pickup points med kartvisning, Mybring booking, Opprettelse og utskrivning av fraktetiketter i WooCommerce ordre visning, full tracking og pakkesporing automatisk sendt ut per e-post, samt en servicegaranti og kommende oppdateringer de neste 12 måneder gratis.

Gratisversjonene blir sparsomt vedlikeholdt fordi ingen kan sette av ressurser til oppfølgning. Eller også er gratis versjoner lagt ut fordi det er lettere å selge premium versjoner til folk som allerede benytte gratis versjoner og oppdager at de mangler funksjoner. Derfor opplever vi ofte at brukere av gratis plugins kommer til oss etter et stykke tid, når noe har gått skeis. De som leverer gratis produkter tar/føler lite ansvar. Det er jo i grunnen logisk at man har lite ressurser til support og vedlikehold når man ikke blir betalt for jobben.

Vi har utviklet det selv i 2012 og var de første som utviklet integrasjonen mot Bring sitt API som dengang var i BETA, for vår faste kunde runandrelax.com.

Vårt Bring API plugin vedlikeholdes, supporteres og utvikles nå videre som et betalt og støttet plugin og Bring har bistått med forbedringene som du kan teste på http://makingwoo.com/bringshop/.

Vi er Bring Partner og jobber tett sammen med Bring om utvikling av fraktmetoder overfor små og mellomstore aktører.

Dvs. at du får også tilgang til Mybring booking og Pickup points, full tracking og pakkesporing automatisk sendt ut per epost, samt en servicegaranti og kommende oppdateringer de neste 12 måneder gratis.

Som kunde hos Nettpilot blir du ivaretatt og vet vi er avhengige av å kunne hjelpe deg når du trenger hjelp. For hvis noe er feil så gjelder dette for mange andre betalende kunder, og derfor er vi tvunget til å yte rask og effektiv support. Konstant.

Vh Nickolass, Nettpilot

Back To Top

Hva koster det?

Nettpilots veiledende prisliste finner du her:

https://www.nettpilot.no/priser/

Vi kan alltid finne eller tilpasse løsninger som passer dine behov, men for at vi skal kunne lage et spesifikt tilbud ber vi deg om å formulere dine behov så grundig som råd. Det er vanskelig, for ikke å si umulig å gi et godt pris – og tidsoverslag på uklare oppgavebeskrivelser som:

«Jeg har bruk for en nettbutikk – hva koster det?»

Eller

«Jeg driver et svensk selskap som skal inn i det norske markedet – kan dere hjelpe med SEO og Google optimalisering? Og hva koster det?»

Dersom du trenger hjelp med å definere og konkretisere dine ønsker og behov, kan vi tilby 45 minutters oppstartskonsultasjon for kr. 990,-.  eks. mva. Konsultasjonen vil generelt foregå via telefon/skype etter avtale.
Enkelte kunder vil ha behov for en mer omfattende konsultasjon der vi mellom hjelper med å utforme en svært spesifikk kravspesifikasjon.

Jo grundigere man har forberedt sin nettløsning fra begynnelsen av, desto mer tid, ergrelseog penger sparer man i det lange løp. Vi har ofte erfart av kunder har «oppdaget» mange nye behov og ønsker underveis i et prosjekt. Om disse nye behovene skal oppfylles blir det en økning både i tidshorisont og pris, og ganske særlig hvis de nye behovene krever mange justeringer og endringer i det påbegynte arbeidet.

Dette vil da være tid og penger som kunne ha vært spart ved skikkelig planlegging. Enda verre er det selvsagt dersom det rent faktisk ikke er mulig å implementere kundens nye ønsker og behov uten å starte helt forfra.

Det er også viktig å være fremtidsrettet i sin planlegging og legge til rette for muligheter for senere utvikling og implementering av nye forretningsområder. Selv om du ikke trenger dette i dag, er det fint å kunne ta høyde for at du kan trenge det i morgen.

Back To Top

How do I upgrade my WooCommerce plugins and WordPress?

 Important when upgrading any WooCommerce Plugin and plugins from Nettpilot:

 • Please make sure to make a backup of your webshop installation before upgrading even the most trivial element.
 • Always be ready to enter the root folder via ftp, online cpanel og fileadmin when handling upgrades. And have contact details for the webhost support ready. If they have a live support chat, then make sure to do your upgrades when you have webserver support available within a very short notice.
 • Install, activate and test the upgrade and latest version in a test environment or on a stagingserver before putting it out live.
 • Do test all processes and touch points for both customers end, and webshop owners end, before going live.
 • Make sure you have at least one extra license activation key if the plugin update deactivates the old key. If you need an extra, please contact us..
 • DO NOT SET you WordPress installation to auto upgrade as this can trigger an API error message and deactivate your plugins and as a result break your entire website. Especially if the plugins you have installed, has not been tested with the newest WP version.
 • ALLWAYS check in on your WP installation and plugins when you receive a message from your webhost that has a subject like this: «Important: WordPress websites were upgraded to latest versions».
 • Not all servers act the same: The API Manager we use has issues with some server settings and may display an API software error message also when upgrading og re-installing it. We know that it might happen sometimes, so please contact us and tell us what you experience – as this is no crisis – but please provide us with a wp admin log in.
 • Allways make upgrades to your checkout plugins when you expect to have the lowest possible number of customers online. Even for only for 5 minutes, then set the webshop to maintenance mode after warning them and sharing it on other channels. If you have a great Facebook page with lots of fans and friends, please see to that they know your are upgrading in order to get a better and more secure website. Have a customer service available on Facebook, when your site is down. Allways. You will have far more work to do and mess to clean up if you Do NOT upgrade on a Black Friday!
 • Regarding WooCommerce Netaxept Payment plugin:
  • Make sure to note down your Merchant ID and Netaxept Payment Token before updating in order to recover quickly.
  • Ask Netaxept Support for a test token if you need a testing sandbox.
  • Check whether you have auto capture or direct capture via WC admin set.
  • Check all the data i Netaxept admin as well
  • Check whethere you have Easy Payment activated in both ends, or not
  • Check whether you have Vipps, Mobilepay or other thirdparties agreements in place
  • If you have Klarna Checkout, then you will probably face issues that we cannot support you with without charging extra
  • Please make sure your theme is updated and compatible with the latest WooCommerce version that you have installed
 • Regarding WooCommerce Bring Shipping API plugin:
  • Make sure your API data is right, both Mybring API key and Google maps API key.
  • Make sure no other plugins are interferring with the order process.
  • Make sure weight and dimensions are set on all levels of the products also on variable products variables.
  • Make sure you have SKU attached to your products.
  • Make sure you have choosen the right Bring products
  • If using WPML and multicurrencies, please get in touch if you have issues.
  • If using Klarna, please get in touch if you have issues.
  • Check if the shipping calculator is activated and if shipping zones settings are overruling Bring Shipping Method.
 • If you are stuck and need help fast, please enable the log tracker and make a transaction process, and share screendumps of all errors you encounter. Do inform about order ID, user ID, Product IDs in the transaction that fails and send us a copy of the WC systemsstatus with the latest logfile data. Then you can provide us with a WP admin user so we can dig into it. Sometimes we even need FTP access.

Back To Top

Hvordan starte opp egen webshop raskt?

Skal du starte opp nettbutikk som hobby eller er det en større satsning over lengre tid?

Skreddersøm og investeringsdyktig?
Ifall du trenger skreddersøm og en fleksibel løsning kan du velge å se på våre løsninger hos MakingWoo.com

Selge varer enkeltvis
Hvis du bare skal selge varer enkeltvis kan du benytte en av de mange store annonseportaler som Finn, QXL, Zett, Tinde e.l.

Nettbutikk på 1-2-3
Det finnes en del ferdigpakker hvor du kan leie en nettbutikk for et fast beløp hver måned. Dette kan passende sammenlignes med å leie et tomt butikklokale. Du må selv fylle opp med varer, få lokalet til å se innbydende ut, samt etablere rutiner for betalingsmuligheter og annen logistikk. Du vil fortsatt trenge hjelpe med og skape trafikk og synlighet, digital markedsføring, Adwords, SEO, håndtering av webanalyse osv.

De rimeligste løsningene passer godt for gründere i etableringsfasen, men det er også løsninger som er tilpasset større bedrifter.
Er du i Norge, bør du bruke en norsk leverandør, med norske knapper, tekster og betalingsløsninger. Det er det forbrukerne har mest tillit til.

Sjekk ut Mystore.no: Anbefalt for mindre budsjetter:

Prøv Gratis i 14 dager

Back To Top

I would like to integrate Vipps in a registration/ticket sale for an event I am organizing. Which product suits me best?

It depends on your website, if you have one.
We do provide the Vipps payment via our Netaxept plugin for WooCommerce and can arrange for you to get an agreement with Netaxept with discount as well: https://www.nettpilot.no/produkt/installasjon-av-nets-betalingsmodul-til-wordpress-woocommerce-nets-netaxept-start-avtale/

In order to use that you will need a WordPress Website with WooCommerce installed.
It is als useful to integrate somekind of ticketing system into Woocommerce like https://woocommerce.com/products/tickets-woocommerce/ or https://www.fooevents.com/pricing/

Back To Top

Your plugin doesn’t work properly on my website, can I get a refund?

Hello there

The plugin usually works as described in our product description if you are following WordPress and WooCommerce standards, and the instructions we have provided in our documentation, however, small bugs or thir party conflicts will sometimes appear, depending on how you use it.

It is a digital product and therefore we do not give any refunds.

We allways fix bugs if they appear, and we fix issues when we get the access we need in order to do so. None of our plugins are broken, and they can be used with the proper settings, in the proper environment. This is true for more than 500 clients.

What you have to know is, that our plugin cannot cook coffee or make your dinner, if that is your definition of working properly.

If you compare it to other free WooCommerce plugins, then the Nettpilot plugins really works properly compared to them, and we can offer you technical support on the spot, but this not allways free. The plugins and our work will save you hours of programming, time and costs, therefore we are charging money for it.

If you have bought the plugin as is and did not order help and onboarding support to get started, then 24/7 support is not included as a premium service.

So if you need our help, we can provide that. Please share your website access details via the Nettpilot Support page in order for us to help you.
We can help you fix your issues, and we do not provide refunds.

Back To Top

Finnes et WooCommerce plugin for Brings Pakke i Postkassen (erstatteren til MiniPakke)?

Etter en del forsinkelser lanserte vi et eget plugin for dette i mai 2018, en smart løsning for rimelige forsendelser for små, sporbare pakker!
Klar med funksjonsrik «Pakke i Postkassen» løsning til WooCommerce

Back To Top

Ved kortbetalinger så er det reservering av beløp og korttrekk – hva er forskjellen og når benyttes hva?

Nettbutikker som tar imot kortbetaling når en kunde kjøper en vare vil i utgangspunktet ikke ha lov å trekke direkte fra kunden betalingskort, FØR varen har blitt sendt. (mer…)

Back To Top

Booking av servicepakke i MyBring gir følgende feilkode: «ERROR! Code: BOOK-INPUT-021. Message. Invalid customer number». Hva gjør jeg?

Feil kundenummer i WooCommerce ordrevisning?

Case: Kunden tidligere har kunnet bestille leveringsvalget Servicepakke i nettbutikkens frontend, men nå når nettbutikken har forsøkt å bestille etikett via MyBring Booking, så har det kommet opp feilmelding om at Nettbutikkens kundenummer ikke støtter produktet . Feilmeldingen er: «ERROR! Code: BOOK-INPUT-021. Message. Invalid customer number».

Forklaring på problemet:
Feilmeldingen skyldes at nettbutikken din benytter en utdatert Bring produktvelger som forsøker å hente Servicepakke i Brings systemer. Servicepakke har i løpet av høsten 2019 og våren 2020 blitt byttet ut med Produktnavnet Pakke til hentested. Omleggingen har skjedd i bølger og ikke samtidig på tvers av alle Brings kunder og kundenumre.

Løsning:
Nettpilots WooCommerce plugin for Bring Booking og Fraktguiden ble updatert i august 2019 for å være kompatibel med både nye og gamle produktnumre.

Denne oppdateringen har vært integrert siden plugin versjon 2.0.
Se også Hvordan oppdatere pluginet Bring Shipping for Woocommerce fra tidligere enn 2.0 versjonen?

Back To Top

Send ditt spørsmål til support@nettpilot.no om du ikke finner det svar du søker her.