Kan kunstig intelligens gi bedre Google Ads og SEO?

Brighton Pier

Både OpenAi og Googles omtale av kunstig intelligens (KI) og AI og lovpriserne forteller at du kan få bedre hjelp med både bedre innhold, Google Ads, og SEO – hvordan forholder Nettpilot seg til det?

(Innsatt foto av forfatter fra Brighton Pier, fotografert under Brighton SEO konferanse et tidligere år)

Vel, vi i Nettpilot har testet ulike AI systemer for ulike kunder av ulike størrelse og har både gode og dårlige erfaringer. AI fungerer til en viss grad når det er store mengder datagrunnlag, men jeg har fortsatt til gode å se en ren AI løsning som fungerer bedre enn mennesker med erfaring og kunnskap om markedet det jobbes i. Vi kan benytte ulike AI systemer i idefaser og innledede kreative faser, men det er alltid viktig å få sortert, filtrert og tilpasset av en menneskelig ekspert.

De er fremdeles flere gode grunner til å ha en menneskelig ekspert på både SEO (søkemotoroptimalisering) og online reklame (ads). Her er noen gode grunner:

 1. Strategisk innsikt og tilpasningsevne: Menneskelige eksperter har evnen til å forstå komplekse forretningsstrategier og tilpasse SEO- og annonseringskampanjer deretter. Vi kan analysere markedsbehov, konkurrenter og målgrupper på en mer holistisk måte og tilpasse taktikker i sanntid for å oppnå best mulig resultater.
  AI har også tilpasningsevne, men mennesker kan trekke på erfaring og kreativitet for å finne unike løsninger.
 2. Kontekstuell forståelse: Menneskelige eksperter kan tolke informasjon innenfor en kontekstuell ramme og forstå nyanser som AI kanskje ikke kan oppfatte. Dette er spesielt viktig når det gjelder annonsering og SEO, der konteksten kan påvirke effekten av meldinger og kampanjer.
 3. Kreativitet og innovasjon: Mennesker er i stand til å tenke kreativt og finne innovative tilnærminger til SEO og annonsering. Mens AI er flott til å analysere data og trekke mønstre, er menneskelig kreativitet fortsatt uvurderlig når det gjelder å utvikle engasjerende kampanjer og innhold som skiller seg ut og står skarpt i mengden.
 4. Personlig tilpasning og menneskelig touch: Å oppnå personlig tilpasning og gi en menneskelig touch i kommunikasjonen kan være avgjørende for å bygge tillit og opprettholde langvarige kunderelasjoner. Menneskelige eksperter kan tilpasse meldinger og tilnærminger basert på individuelle kunders behov og preferanser.
 5. Etisk vurdering og følsomhet: Når det gjelder annonsering og SEO, er etiske hensyn viktig. Menneskelige eksperter kan ta bevisste beslutninger om hvilke typer annonser og kampanjer som er hensiktsmessige for ulike målgrupper, og de kan utvise følsomhet og empati for å unngå kontroversiell eller støtende innhold.
 6. Mennesker kan forstå brukerens behov. AI-verktøy kan analysere data og identifisere trender, men de kan ikke forstå brukernes behov på samme måte som mennesker. Mennesker kan bruke sin intuisjon og erfaring til å ta beslutninger som er i brukernes beste interesse.
 7. Mennesker kan håndtere kompleksitet. SEO og ads er komplekse felt med mange faktorer å ta hensyn til. Mennesker kan forstå og håndtere denne kompleksiteten på en måte som AI-verktøy ikke kan.
 8. Mennesker kan gi personlig service. AI-verktøy kan være nyttige for å automatisere oppgaver, men de kan ikke gi personlig service på samme måte som mennesker. Mennesker kan bygge relasjoner med brukere og gi dem den personlige servicen de trenger.
 9. AI kan ikke endre markedet. AI kan ikke øke størrelsen på markedet eller fjerne konkurrenter. Det vil fortsatt være konkurrenter som kjemper å nå nå frem til kundene. AI vil ikke endre folks behov eller kunne øke etterspørsel på dine produkter.
 10. AI drikker hverken kaffe eller spiser kake. Du kan ikke drikke kaffe i lag og spise kake med din AI når dere holder workshops. Det blir jo litt kjedelig;)

Der er viktig å huske at AI-verktøy fortsatt er i utvikling. De blir stadig bedre, men de er ikke i stand til å erstatte mennesker i alle roller og slett ikke når det gjelder markedsføring og absoluttt ikke i de nordiske lande, Norge, Danmark og Sverige. Vi mennesker vil fortsatt være nødvendige for å forstå brukernes behov, håndtere kompleksitet, være kreative, tilpasse seg endringer og gi personlig service.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.