For nettbutikker: Maksvekt på Pakke i Postkassen = 5 kg

Pakke levert til postkassen via bring (Bring illustrasjonsfoto).

Frem til et stykke inn i Korona perioden, var grensen for Pakke i Postkassen på 2 kg som standard. I forbindelse med Koronaepidemien og veksten i behov for hjemlevering utover våren og sommeren, økte volumen på Pakke i Postkassen leveranser.

Informasjonen om denne vektgrenseøkningen druknet litt sammen med mye annen Koronainformasjon, slik at Bring ikke fikk informert alle partnere eller kunder om endringene da den trådte i kraft.

Vi hos Nettpilot hadde derfor flere opplevelser der våre kunder lurte på om noe var feil i Brings beregninger siden pakker på mer enn 2 kg ble akseptert som pakker i postkassen via Nettpilots offisielle Bring plugin, Bring fraktkalkulator i WooCommerce. Dette har nå fått sin offisielle forklaring og følges ytterligere opp med ny endring fra januar der vektgrensen økes til 5 kg for Pakke i Postkassen leveranser.

Vi mottok i november denne meldingen fra Bring Partneransvarlige:

Fra januar 2021 vil maksvekt for Pakke i Postkassen (PiP) og Retur PiP endres permanent til 5 kg

Netthandelsmarkedet er i stor ending, Pakke i postkassen-volumene er økt drastisk. Koronasituasjonen ser ut til å ha endret handlemønsteret til de norske husholdningene, slik at andelen varer handlet via nett har etablert seg på et betydelig høyere nivå enn før. 

Markedsundersøkelser viser fortsatt at postkassen er den mest foretrukneleveringskanalen for varer kjøpt på nett og det er et uttalt kundebehov for å kunne sende pakker > 2 kg (som er dagens permanente maksvekt) som Pakke i Postkasse (PiP).

I perioden fra og med mars har det midlertidige Korona-tiltaket om maksvekt 4 kg vært gjeldende. Erfaringen viser at den midlertidige maksvekten ikke skaper store utfordringer i verdikjeden. Det er derfor besluttet å permanent endre maksvekten for PiP og Retur PIP til 5 kg.

Maxvekt for «Pakke i postkassen» (3570 och 3584) og ”Retur Pakke i postkassen” (9650) endres permanent til 5 kg fr o m 4. januar 2021. Frem til dess gjelder det midlertidige Korona-tiltaket om maksvekt 4 kg. 

Oppdaterte tjenestevilkår samt prisliste med priser gjeldende fra 1. januar 2021 er publisert på bring.no

Det er da viktig å være oppmerksomme volumgrensen er uforandret:

Maks mål på Pakke i Postkassen:

  • Lengde maks 45 cm. Lengde + bredde + tykkelse = maks 90 cm
  • Rull: Lengde maks 45 cm. Lengde + diameter + diameter = maks 90 cm

Pose på døren kan aktiveres for alle

Pose på døren er nå også mulig uten mottakers aktive tilvalg/samtykke, så for å sikre at pakker som ikke får plass på grunn av for full eller låst postkasse går i retur til hentested, husk da å aktivere tilleggstjenesten Pose på døren i din checkout.

Dette gjøres via Pluginets innstillinger. Pose på døren innebærer:

  • en ekstra servicemulighet overfor dine kunder
  • at dine kunder får en raskere leveranse om de mottar varen i Pose på døren enn om de må reise til hentested for å hente det som ikke fikk plass i postkassen
  • at du får et billigere alternativ enn at pakken rutes om til et hentested

Viktig! Pose på døren har en ekstra kostnad, men Prisen for tilleggstjensten utløses kun for pakker som faktisk leveres som Pose på døren. Dette er samtidig rimeligere enn at pakken returneres til postkontoret.

For spørsmål om Bring tjenester i WordPress og WooCommerce kan dere alltid sende oss en melding.

Vennlig hilsen Nickolass Jensen
Prosjektleder & rådgiver, Nettpilot
Mobil: 40043101

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.