Nå – i denne sommertiden, er det en veldig gunstig tid for å være tilstede langs de norske fjordene, med konkrete tilbud om aktiviteter og arrangement rettet mot turister. Mer enn noensinne før bruker de Internett til å orientere seg rett før de drar på ferie – og de bruker også Internett under ferien – for å sjekke vær, åpningstider, handlemuligheter og for å finne aktiviteter å velge imellom.

Størstedelen av de moderne turister enten medbringer eller ønsker tilgang til Internett på overnattingsstedet. Dette betyr at tilbudene om aktiviteter skal være letttilgjengelige – og ettersom mange turister bruker Google uasett hvor de drar – ja så er Google den rette plassen å bli synlig.

Men annonsering på Google og andre søkemotorer – hvordan gjør man?

Jeg foreslår de som ennå ikke er helt trygge på å bruke søkemotorannonsering for å markedsføre reiselivsbedriften sin på Internett til å se til hva www.vestforsk.no og BIT Reiseliv har forsket seg frem til. www.vestforsk.no har produsert en del kvalitetsrapporter som selv om de har et par år på baken kan de brukes som en fin pekepinn for reiselivsaktører som ennå ikke bruker søkemotormarkedsføring.

De beskriver arbeidet med www.sognefjord.no og gir her en oppsummering av de landene som gir besøk på nettsidene:

Dei viktigaste landa utanom Noreg er USA, Storbritannia og Tyskland. Deretter kjem Sverige, Nederland og Danmark. Den langt viktigaste søkemotoren er Google og viktige søkeord og uttrykk som har gitt treff på sognefjord.no og ført brukarane til tenesta, er knytt til
fjord’ og ’stavkyrkjer’

Som ein del av arbeidet med å finna gode nøkkelord og –uttrykk og å vinna erfaringar med nye marknadsføringsmetodar på nettet, vart det sett i gang ein annonsekampanje, på Google. Kampanjen viste at av uttrykka
norway fjord
norwegian fjord
fjord hotel
glacier hiking
var ’norway fjord’ det beste og det einaste som ga tilslag i form av at brukarane klikka på annonsen.

Denne type annonsering er eit interessant alternativ til anna form for annonsering og noko reiselivsbedriftene bør vurdera nøye. Dei gode verktøya for oppfølging og overvaking gjer at ein kan få gode svar på kor effektiv annonseringa er.

Her refereres det bl.a. til de verktøyene som følger med ved bruken av Google adwords og Google analytics.
Og her er et par oppmuntringer til de som er redd for konkurranse og høye annonsepriser:
Du betaler bare for å få besøkende – ikke for å ha annonsen liggende.

Status på min egen Google og reiselivs forskning er pr. 26 juni 2007 at det fortsatt er skremmende få annonsører som følger rådene fra vestforsk.no.

Det er bare Fjord-Norge , Fjord Tours og arrangemnt compagniet AS samt et par internettkataloger som annonserer på ordene fjord og fjord + norge og norway.

Søker du på ordet fjords finner du annonser for Opplysningen 1881 med henvisning til hjellegjerde ( www.fjords.no – møbelprodusent med møbelserien Fjords) samt www.norwayvisitor.com og www.venturenorway.no.

Her er det altså veldig lite konkurranse for tiden – og de som annonserer har et så bredt og forholdsvist udifferensiert emneområde at mindre aktører med spesifikke tilbud og produkter vil ha forholdsvis stor konkurransedyktighet.

Festivaler andre begivenheter som finnes langs de norske fjorde og mindre bedrifter som enten ikke deltar i FjordNorge samarbeidet eller som ønsker å forsterke sin tilstedeværelse på Internett bør prøve denne muligheten.

Les mer om Søkemotormarkedsføring og Google Adwordsmediakoordinator.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.