«Dette er noko som kan nyttast både praktisk og grafisk. Det gir eit godt bilde på HVO-studenten. Vi kan bruke det i mange samanhengar.»

Ovenstående kommentar er en utttalelse informasjonskontoret ved Høgskulen i Volda. Undersøkelsens fase en med research og datainnsamling er overstått og i mellomtiden er det kommet Troll på nettsiden til Høgskulen i Volda.

Undersøkelsesdesignet så slik ut:

Primære målgruppe: 18-24 år, heltidsstudent.

Sekundær målgruppe: 25-50 år, deltidsstudent.

Motivasjon: Bedre brukeropplevelser på Høgskulen i Volda sine nettsider – og å få flere søkerer

Mål:Optimalisering – Få resultat som vi kan bruke for å forbedre brukeropplevelsen online, samtå få konkrete forslag til dette.

Rammer: Områdene som er avsatt på www.hivolda.no framsiden til studieinformasjon/studiekatalog www.hivolda.no/tilbod med undersider.

Problemformulering: Oppfyller vi det vi lover når det gjelder studere, leve og oppleve?

Metodebruk og aktiviteter

1. Pilotundersøkelse mellom studenter

2. Usabilitytest i Ørsta/Volda 5+5 personer i målgruppa

3. Stor nettbasert undersøkelse mellom om lag 50 respondenter i målgruppen

4. Åpen analyse: Diverse peer reviews og innspill fra fagfolk og studenter til både metode- og resultater. Rapporten med forslag til tiltak ble levert tidlig i denne uke og skal presenteres for redaksjonsrådet ved Høgskulen i Volda i neste uke.

Under hele prosessen har vi benyttet Google docs aktivt til alle dokumenter. Selv surveys er foretatt via Google Docs sin skjema funksjon. Fordelen ved å benytte Google Docs til slike prosjekt er at du kan trekke ut informasjon når som helst og behandle den som du vil.

En av oppgavene i den interne brukerundersøkelse var å bruke stikkord for å gi en beskrivelse sine medstudenter. Du ser resultatet ovenfor.

For å kunne presentere denne grafiske fremstillingen har jeg copy/pastet hele kollonnen med stikkord direkte over i Wordle.net sitt grensesnitt, og klikket på randomize et par gange. Etterpå har jeg skrivet ut siden med cutepdf og trukket ut bildet fra pdf dokumentet med Photoshop.

Slik kan man med en enkelt målruppeanalyse få mye gode innspill og idéer til videre kommunikasjonsarbeide.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.