Negativ SEO i Norge: På tide å vekke SEO spam cops igjen?

Negativ SEO med søkeordet Billig SEO

Har du noen ide om hvem som kan finne på å lage Negativ SEO mot Nettpilot.no?

Sjekk denne siden http://www.passet.jp/ohashi/2009/06/59gi.php og lenken med teksten «Billig SEO». Det er ganske enkelt et tydelig forsøk på Negativ SEO. Jeg har ikke laget denne lenke, og har heller ikke bedt noen om å gjøre det.

Hvorfor skulle jeg ønske å bli assosiert med søkefrasen «Billig SEO»?

Og så en japansk blogg?

Tidligere på året fant jeg en utrolig spooky kommentar i en av de lengste trådene jeg har undersøkt for sære tilbakelenker: Sjekk kommentar nummer 5000 i denne spammede kommentarttråd: http://www.ufmg.br/congressodesaude/noticias/congresso-comeca-com-lotacao-esgotada.html med lenketeksten Norsk SEO som lenker til nettpilot.no.

Forsøk på negativ SEO i kommentar nummer 5000 i en ukontrollert blogg?
Forsøk på negativ SEO i kommentar nummer 5000 i en ukontrollert blogg? Til de som lurer: Jeg har kontor i Ørsta – på Sunnmøre.

Jeg har ikke gjort dette.

Hvem i det norske SEO miljøet ønsker å lage slike avanserte hilsner? Hva skulle de ønske å få igjen for dette??

Har du opplevd eksempler på slike tilbakelenker til ditt nettsted og kjenner du igjen metoden så hjelp meg gjerne med å sirkle inn hvem i H.. som fortsetter å gjøre dette! Dette er bare to eksempler – det er mange, mange fler i mine backlinks.

Hvis du er bekjent med Negativ SEO så gå gjerne direkte til kommentarfeltet og legg igjen din mening, hvis du ønsker å vite mer om fænomenet, så les mer nedenfor.

Hva er Negativ SEO – tenker du?

Negativ SEO er kort sagt det motsatte av den normale SEO.

Vanligvis handler SEO om å gjøre tiltak som kan øke synligheten til et nettsted i søkemotorenes organiske resultater. Fortrinnsvis Googles søkeresultater.

Negativ SEO handler om det stikk motsatte, og er tiltak som kan skade konkurrenters synlighet på Google.

Tidligere brukte man utrykket Black Hat SEO om tiltak som ble brukt for å manipulere Google sine søkeresultater. Dette forekommer fortsatt, men Googles jobber iherdig på å finne metoder som kan avsløre manipulative trekk, men desverre kan noen av Googles tiltak  i enkelte tilfelle møtes med enkelte og smarte motgrep av folk som ønsker å manipulere søkemotorens oppfattelse av et nettsteds relevans.

Ifølge Google skulle de ha OK systemer for å fange opp slikt, men da søkeresultatene baseres på algoritmer er det de som knekker algoritmene først som får et forspring. Jeg har falt et par plasser på et par viktige søkeord – det er ikke så viktig for meg akkurat nå.

Men jeg ønsker gjerne å høre om du har opplevd noe liknende – et pludselig fall i søkeresultatene eller webtrafikk fra obskure kilder?

Har du forslag til hvordan dette bør håndteres? Hvilke muligheter har vi i Norge for å håndtere slikt?

Og ikke minst: Ville du kjøpe negativ SEO av en norsk SEO aktør?

Som Mikkel Demib skriver her så kan nettoresultatet

«selvsagt ende opp med å bli det samme – du scorer en større andel av synlighet i markedet»

– dvs. hvis du altså klarer å skyve bort konkurrenten fra gode plasseringer.

Er Negativ SEO lov?

Det har i kølvannet på muligheten for å utføre Negativ SEO også også oppstått diskusjoner om hvorvidt dette er lov eller ikke og dette er opp til de juridiske myndigheter i hvert land å vurdere. Det sir seg selv at Negativ SEO kan være meget vanskelig å avsløre kilden på da sporene og lenkene oftest plasseres på nettsteder som eies og hostes av selskap eller enkeltpersoner som har lite lyst, evne eller ressurser til å hjelpe til i jakten på de som utfører dette.

Og en av de eneste måtene å kunne avsløre kilden til slike negative tiltak er å be om få utlevert IP adressen, som er tilknyttet de poster som inneholder Negativ SEO. Og utlevering av dette krever en retskjennelse. Så det skal opprettes en sak – og å opprette en sak koster penger, mange penger.

Derfor må vi søke etter andre metoder å bekjempe dette på. Første steg handler om å synliggjøre problemet og å forstå det. Derfor ber jeg om hjelp fra deg som leser dette.

Vil du hjelpe til med å synliggjøre og avsløre problemet?

Har du opplevd en unaturlig økning av lavkvalitetslenker inn til nettstedet ditt eller nettsteder du administrerer, som inneholder lenketekster som enten tyder på at de skal utgi seg for å være overoptimalisert eller fokusere på ord og tjenester som du ikke ønsker å bli assosiert med?

Hvis du har en mistanke om at dette har blitt utført mot et av dine nettsteder, så kom gjerne med eksempler i kommentarfeltet. Hvis du har lyst å hjelpe meg med å finne ut av hvem som lager Negativ SEO mot Nettpilot.no så vil jeg sette skikkelig stor pris på det. Kanskje det var på tide å gjenopplive SEO Spam Cops?

Hvis du ønsker å vite mer om hva Negativ SEO, eller ønsker å se hva andre skriver er kan du ikke finne så mye beskrevet på norske nettsteder og blogger.

Til gjengjeld har det danske SEO miljø vært opptatt av problemstillingene i et stykke tid.

Les gode danske innlegg og diskusjoner her:

Seoanalyst.dk: Negativ SEO – Godt eller skidt? (12.09.2012)

Demib.dk: Negativ SEO – er negativ SEO ved at blive mere udbredt? (17.06.2012)

Densynligemand.dk: Negativ SEO er ulovligt (3.07.2012)

Og et enkelt svensk innlegg:

Lindqvist.com: Kan man sänka en konkurrent med dåliga länkar? (8.09.2012)

Jeg vil sette stor pris på din kommentar eller deling. Takk for oppmerksomheten.

3 kommentarer til “Negativ SEO i Norge: På tide å vekke SEO spam cops igjen?

 1. Pingback: Google lanserer verktøy for håndtering av negativ SEO og dårlige links

 2. Maritn sier:

  Hei,

  kan ikke helt si at jeg skjønner problemet ditt. Du har fått gratis backlinks til den website, dette er tydeligvis fra noen som har benyttet seg av Scrapebox eller lignende blog commenting software og folk betaler jo faktisk penger for å kjøpe denne typer backlinks som var svært populare helt fram til i sommer da Pingvinene og Pandaen slo til, men fortsatt har denne type backlinks en viss effekt. Kanskje du har lagt de ut selv? He he…

  • Nickolass sier:

   Hei, og velkommen til. Takk for kommentaren – den er helt forståelig:)

   Jeg påstår ikke at jeg har et problem, mer at noen andre har. Jeg har hatt pent gode plasseringer FØR disse lenker dukket opp og i etterkant har dette innlegget også hjulpet med å gi litt mer relevant synlighet på litt mer relvante søkeord jeg tidligere ikke hadde trafikk fra, som f. eks. «SEO i Norge» og «SEO Norge» og «Negativ SEO».

   Innlegget ligger også i topp 3 ved søk etter «Billig SEO». Ved publiseringen ga den en del trafikk og ble lest av kollegaer fra både Norge, Sverige og Danmark. Har fått et par henvendelser som har resultatert i kunder også.

   Nå fungerer lenkespammen som en arbeidshest for nettpilot.no – Du kom også inn den veien så jeg skjønner din indignasjon lite gran. Men mitt utgangspunkt er at jeg IKKE har stått bak dette selv. Eiheller har jeg betalt noen for å gjøre det. Det eneste jeg ser her, er at det er noen som prøver å irritere meg, og som faktisk klarer å få en reaksjon.

   Har da siden innlegget ble lagt ut forsøkt å tilby noe som ligner på Billig SEO, med både seokontroll.no og Nettpilot SEO gratis prøveabonnement. Begge er automatiserte SEO tjenester til en OK rimelige penge. Men når det kommer til SEO rådgivning og arbeide så leverer Nettpilot IKKE billig SEO når det skal utføres skikkelig.

   Svært følsomme greier dette. Takk for at du spurte.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.