Netaxept cloud migration to Azure? Hva betyr egentlig dette for deg?

Changes to netaxept production environment

Det har i det siste sirkulert en e-post fra Netaxept om en kommende endring de skal gjøre i sitt tekniske oppsett. Mailen har emnefeltet:»Reminder of Netaxept cloud migration to Azure». og er på engelsk.

Det har gjort den del av Nettpilots kunder som benytter WordPress og WooCommerce litt engstelige. Vi forstår jo det. Ettersom Nets ikke forklarer seg veldig tydelig og på enkelt norsk og hvermannsspråk. Man må nesten forstå seg på webutvikling og programmering for å forstå hva de mener. Det er selvsagt ikke alle Netaxept kunder som gjør dette;)

VI har derfor mottatt en del henvendelser fra kunder som lurer på om dette betyr noe for dem og for deres Netaxept betalingsløsninger i WooCommerce.

Det korte svaret fra oss er enkelt: Nei, dette betyr ikke noe for Netaxept betalingsløsninger som benytter Nettpilots WordPress plugin.

Jeg spurte vår webutvikler Arthur om han hadde lyst å forklare hva Nets holder på med i et språk som folk kan forstå.

Arthur sin forklaring er som følger:

Arthur Nørve, webutviklingsansvarlig og teknisk ansvarlig for alle betalingsløsninger, plugins og integrasjoner hos Nettpilot

I stedet for å drive sin egen server og vedlikeholde denne (on-premise) så skal de (Nets) delegere/sette ut denne oppgaven til en skytjenesteleverandør (cloud service provider).

Eksempler på cloud service providere er AWS (Amazon), Google Cloud, IBM Cloud, Salesforce osv.

Netaxept (Nets) har valgt å bruke Microsofts Azure tjeneste for fremtidig drift av deres betalingstjenester.

Under dette byttet av servere vil IPen (adressen) til deres tjenester endre seg.

Dvs. må alle som bruker disse IPene direkte i sine løsninger endre disse referansene til de nye tjeneste-IPene Netaxept (Nets) kommer til å ta i bruk i fremtiden.

Ettersom vi (Nettpilot) ikke har noen direkte IP-referanser i vår kode vil ikke vårt plugin (Netaxept payment plugin for WooCommerce) berøres av denne endringen.

Vi (vårt plugin) kontakter kun Netaxept ved bruk av deres offisielle tjenestedomener: https://epayment.nets.eu/ (og https://test.epayment.nets.eu/ for testmiljø).

Skulle du fortsatt sitte med spørsmål om Netaxept og deres løsning, så er du velkommen til å kontakte oss for en prat. Vi har siden 2010 levert og vedlikeholdt betalingsintegrasjoner til WordPress, og var Nets første WordPress WooCommerce integrasjons Partner. Nettpilot har levert løsninger til over 1000 nettbutikker.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.