Nettvideokrig fortsatt i 2007?

It-avisen omtalte videotjenestene fra Google video og Youtube tilbake i mars 2006

Utdrag fra innlegg:

«Det er interessant å se hvor mye innhold som faktisk dukker opp på de nye flash-baserte videotjenestene, som Google Video og YouTube. Dette blir garantert et hett tema i år.»
Det var et hett tema og er det endda.

«De juridiske sidene ved alle disse gigantiske videoarkivene virker mildt sagt uklare, siden de i stor grad er basert på brukerinnsendt innhold – der folk blant annet tar opp saker og ting på TV og sender de inn.
Noen ganger protesterer TV-kanalene, og vil ha ting fjernet. Andre ser på det som god markedsføring.»

«Her vil jeg bare igjen understreke hvor viktig Flash har blitt som videoplattform. Nå er det slutt på sjonglering mellom QuickTime, Windows Media-filer, Real Video og alle de andre formatene som krever forskjellige avspillere og må tilpasses hver enkelt nettleser på hver enkelt plattform. Flash funker nemlig overalt (98% av nettbrukere har Flash-spiller installert), er kryss-plattform, og ser likedan ut hos alle.»

Kommentarer til dette innlegget på it-avisen:
«Flash-baserte videoavspillere er genialt. Spesielt for folk med ‘sære’ plattformer som Linux, der det kan være et sabla styr å installere alskens mer eller mindre offisielle video-plugins i nettleserene for å se en filmsnutt.»

Mediakoordinators Videoplattform er bygget på seneste flash 8 teknologi.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.