Norsk Reiseliv, Innovasjon Norge og Web2.0 – på en gang?

Hva finnes det egentlig av Norske reiselivsbedrifter som benytter seg av Web2.0 verktøyer?
Og hva finnes det av Norske Internettbedrifter eller -media som skriver om dette?

Jeg gjorde et søk på Google og fannt ikke en eneste Norskspråket hjemmeside med ordene web2.0 og reiseliv og markedsføring i et.
Dette er overraskende.

Besøker man innovasjon Norge sine hjemmesider for å finne ut av om det foreligger noen planer om kursing eller kompetanseheving på dette området. Nei, det gjør det ikke.

Et kikk på Visitnorway.com viser at her på det norske flagskipet for salg av Norge på Internett har man ikke tatt i bruk mulighetene for dialog. Og dog…dvs. ved klikk nr. to, når man går inn på den engelskspråklige versjonen får man en pop-up, mitt på skjermen som ber om deltagelse i en survey: NEI TAKK!
Det virker for meg som om man her sier «money first»…

Ved litt nermere ettersyn viser det seg at under lenken «free games» øverst på skjermen finner man et såkallet advergame (Annonse/reklame utformet som spill) hvor man kan kaste seg ut fra Holmenkollen eller slå seg løs i Trysil på ski. (Hvorfor behøver man å skrive «free»? Er det fordi det lurer en dårlig samvittighet over at alt annet i ferienorge koster? – Her skriver dansken, tidligere norgesturist i meg )

Under spillene, som er flashbaserte kan man benytte seg av et par social bookmarking verktøyer som reddit og digg. Man kan også sende en lenke til en venn eller til sin egen blogg. Jeg anbefaler for øvrig bokmerke verktøyet del.icios ettersom det er denne kanalen som brukes av mange økonomisk sterke reisende.
Men det kommer selvfølgelig an på Målgruppeorienteringen. Digg brukes av ungdommer og hyper it-brukere…
Og – indrømmet, jeg er ikke kommet så langt med bokmerkene selv, så det må feies for egen dør.

Men… dette var godt å se. Så må vi bare minne webmaster om at vi nå skriver 17. april og at de som klikker seg inn på visitnorway.com i disse dage gjør det for å finne insirasjon til sommerferien sin…
La oss håper at Agens Games, som står bak flashspillene får muligheten får også å levere inspirasjon til andre sesonger enn vinteren.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.