På jakt etter sommerjobb? Eller tilbyr du sommerjobb? Se her og lær av søkedata

Sommerjobb i 1980

Det er en del snakk om sommerjobb på radioen og i de tusen hjem nå om dagen. Sommerferien har begynt. Jeg har selv barn som snart er gamle nok til å få seg skikkelige sommerjobber. Her er de rådene som jeg vil gi de til neste år. Dvs kanskje allerede FØR neste år begynner.

I innlegget er det kanskje også litt inspirasjon og innsikt å hente for den som tilbyr sommerjobb, og som ønsker å få de mest interesserte og foroverlente sommerjobbsøkere.

Søker du sommer jobb nå på slutten av juni, så er du sannsynligvis for sent ute.

Jeg har undersøkt følgende kort:
Når søker folk etter sommerjobb?
Hvor i Norge søker man mest etter sommerjobb?
Hvor søker man minst?
Hvilke sommerjobber er de mest populære?
Når søker folk etter sommer jobb?

Søk etter sommerjobben begynner fra januar og topper i månedsskiftet mellom februar og mars.

Året 2019 er ikke noe isolert tilfelle og de samme mønster gjentar seg hvert år. Her tilbakeblik på de siste 5 år:

Det betyr at hvis du vil ha flink folk som er tidlig ut så må du som tilbyder av sommerjobb være ute med jobbutlysninger allerede i januar.

Hvilke sektorer søkes det innen?

Det som er interessant er at i denne perioden er det ofte jobber innen helsesektoren som det søkes mest på. Det er især folk som bor i Sør-Trøndelag som er på jakt etter sommerjobben tidlig på året.

Det mest brukte andre ordet som benyttes i en søkefrase sammen med sommerjobb er årstallet man søker sommerjobb for. Dvs. årets hotteste søk var sommerjobb 2019:

Derfor er det lurt å benytte dette i teksten på jobbanonnsen din. Dernest kommer sted. Dvs «sommerjobb + årstall + sted». Slik som «sommerjobb 2019 Oslo», «sommerjobb 2019 Trondheim» osv.. «Sommerjobb + Sted» er også naturlige søk, slik som «sommerjobb oslo», sommerjobb Bergen osv.

Når det gjelder relaterte emner så er det ord som Lønn, Ungdom, Sommer og student som benyttes.

Hvorfra søkes det mest etter sommerjobb, hvor bor de som søker?

Et overraskende funn er hvor i landet det søkes mest etter sommerjobben. Her er det ikke Oslo, Trondheim, eller Bergen som er øverst, men Ås. Lillehammer er også på topp fem listen:

Der man søker minst etter sommerjobb er i Østfold, Buskerud, Oslo og Finnmark. Kanskje folk enten benytter andre metoder for å finne seg sommerjobber her, eller de rett og slett har det for bra til å gidde søke sommerjobb?

Populære steder å søke om sommerjobb

De mest populære firmanavn eller steder som dukker opp på listen over søk etter sommerjobb er DNB, IKEA og Dyreparken. Så hvis du har lyst å få sommerjobb der, da må du nok starte tidlig.

Det viser seg også at nå for tiden, i juni 2019, så er Kongsberg gruppen, BaneNor og Veidekke på vei opp i søk som relatert til sommerjobb.

Jeg håper dette ga deg noen tips. Si fra om det er andre spørsmål relatert til søk og etterspørsel. Vi hjelper gjerne. Ha en fin sommer derute!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.