Råd til bedriftseiere i 2023. Intervju med kunstig intelligens

Digitale kompetanser 2023

De fleste har fått med seg at det skjer mye innen AI/KI (KI=Kunstig intelligens) om dagen, og at både skole-elever, studenter og profesjonelle kan benytte seg av smarte verktøyer og systemer for å jobbe mer effektivt og raskt med oppgaveløsning.

Vi, i Nettpilot, jobber f. eks. med systemer som skal hjelpe oss med feilsøking av nettsteder og prioritering av viktighet, vi jobber med innhold og annonseløsninger for søkemotorer og sosiale medier som gjør det enklere for oss å administrere og håndtere mye data fra mange kilder, og som igjen gir oss muligheten for å ta raske beslutninger, uten å skulle bruke ekstreme mengder med tid på å gå igjennom datasett for å finne innsikter.

Jeg har stilt Chatbot’en hos Openai.com, ChatGPT, et par generelle spørsmål om, hva jeg, eller du, som kanskje er bedriftseier, bør være oppmerksom på i det nye året.

Nettpilot: Hva skjer på Internett i 2023?

ChatGPT: Det er vanskelig å spå nøyaktig hva som vil skje på Internett i 2023, da det avhenger av en rekke faktorer og teknologiske utviklinger som kan ha en innvirkning på Internett.

Det er imidlertid sannsynlig at Internett vil fortsette å være en sentral del av våre liv, og at vi vil se en rekke nye teknologier og tjenester som blir lansert og integrert i Internett. Dette kan inkludere forbedringer innen kunstig intelligens, virtual reality, og Internett-tilkoblede enheter, som kan ha en stor innvirkning på måten vi bruker Internett på.

Det er også mulig at vi vil se en økning i sikkerhetsproblemer og trusler på internett, så det kan være lurt å være oppmerksom på sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon når du bruker Internett.

Det er viktig å huske på at teknologi utvikler seg raskt, så det er mulig at vi vil se mange uventede endringer og nyvinninger på Internett i 2023.

Nettpilot: Som liten bedriftseier, hva bør jeg prioritere ved inngangen til det nye året?

ChatGPT: Som liten bedriftseier kan det være mange ting du bør prioritere ved inngangen til det nye året. Her er noen mulige prioriteringer du kan vurdere:

 1. Gjennomgå og justere din forretningsplan: Ta deg tid til å gjennomgå og justere forretningsplanen din for å sikre at den fortsatt reflekterer målene dine og realitetene i markedet. Dette kan hjelpe deg å fokusere på de mest viktige tingene og sikre at du har en klar strategi for å nå dine mål.
 2. Gjennomgå budsjettet ditt: Gjennomgå budsjettet ditt for å se hva du har råd til å investere i det nye året, og vurdere hvilke områder du bør prioritere. Dette kan hjelpe deg å maksimere avkastningen på investeringene dine og sikre at du har nok penger til å dekke nødvendige utgifter.
 3. Utforsk nye muligheter: Se etter nye muligheter for å vokse og utvide forretningen din. Dette kan inkludere å ekspandere til nye marked, tilby nye produkter eller tjenester, eller samarbeide med andre forretningsfolk.
 4. Fokuser på kundetilfredshet: Fokuser på å levere den best mulige kundeopplevelsen for å øke sannsynligheten for at kundene dine vil anbefale deg til andre. Dette kan inkludere å tilby god kundeservice, levere kvalitetsprodukter og tjenester, og holde deg oppdatert på nye trender og behov i markedet.
 5. Utforsk nye markedsføringskanaler: Utforsk nye markedsføringskanaler for å nå nye kunder og øke synligheten til forretningen din. Dette kan inkludere å bruke sosiale medier, e-postmarkedsføring, og andre digitale markedsføringsverktøy.

Ved å fokusere på disse områdene kan du sette deg opp for suksess i det nye året.

Nettpilot: Bør jeg ansette eller leie inn kompetanse innen digital markedsføring?

ChatGPT: Det avhenger av dine behov og ressurser. Det kan være lurt å ansette eller leie inn kompetanse innen digital markedsføring hvis du har behov for faste ressurser som kan jobbe med markedsføringen din på en jevnlig basis. Dette kan være spesielt viktig hvis du har et større digitalt markedsføringsbehov eller hvis du trenger hjelp til å implementere mer komplekse strategier.

På den annen side, hvis du har begrensede ressurser eller bare har behov for kortvarig hjelp, kan det være lurt å leie inn kompetanse på prosjektbasis. Dette kan være en mer fleksibel og kostnadseffektiv løsning, spesielt hvis du ikke trenger en fast ressurs til å jobbe med markedsføringen din.

Uansett hva du velger, er det viktig å sørge for at du har kompetent og erfaren hjelp til å håndtere digital markedsføringen din, slik at du kan få mest mulig ut av innsatsen din.

Nettpilot: Hvilke kompetanser innen digital markedsføring vil være viktig å forbedre i kommende år?

ChatGPT: Det er mange ulike kompetanser innen digital markedsføring som vil være viktige å forbedre i kommende år. Noen mulige områder du kan vurdere å fokusere på, inkluderer:

 1. Kunstig intelligens (KI) og maskinlæring: Kunstig intelligens (KI) og maskinlæring vil fortsette å være viktige områder innen digital markedsføring, og det kan være lurt å forbedre kunnskapen din om hvordan du kan bruke KI og maskinlæring til å automatisere og forbedre markedsføringen din.
 2. Datamaskinlæring: Datamaskinlæring kan hjelpe deg å forstå og lære av dataene dine, og det kan være lurt å forbedre kunnskapen din om hvordan du kan bruke datamaskinlæring til å forbedre markedsføringen din.
 3. Søkemotoroptimalisering (SEO): Søkemotoroptimalisering (SEO) vil fortsette å være viktig for å øke synligheten til nettstedet ditt i søkemotorene. Det kan være lurt å forbedre kunnskapen din om SEO-best practices og hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for å øke rangeringen i søkemotorene.
 4. Sosiale medier: Sosiale medier vil fortsette å være en viktig kanal for digital markedsføring, og det kan være lurt å forbedre kunnskapen om hvordan bruke sosiale medier.
 5. Personalisering: Personalisering kan hjelpe deg å skreddersy markedsføringen din til den enkelte kunden, noe som kan øke sannsynligheten for at kunden handler.
 6. Videoinnhold: Videoinnhold kan være en effektiv måte å nå og engasjere kundene dine på, spesielt på sosiale medier.
 7. E-postmarkedsføring: E-postmarkedsføring kan være en effektiv måte å nå og engasjere kundene dine på, så det kan være lurt å forbedre kompetansen innen dette området..
 8. Datainnsamling, innsikt og analyse: Det er viktig å forstå hvordan du kan samle inn og analysere data om kundene dine og markedsføringsresultatene dine. Dette kan hjelpe deg å forbedre markedsføringsstrategiene dine og sikre at du når de riktige målgruppene med riktig budskap.
 9. Kunderelasjoner og kundeservice: Det å bygge gode relasjoner med kundene dine og levere god kundeservice er viktig for å skape lojale kunder og øke sannsynligheten for at de anbefaler forretningen din til andre. Det kan derfor være lurt å forbedre ferdighetene dine innen kunderelasjoner og kundeservice.

Nettpilot: OK, hvis jeg vil lære mer om kunstig intelligens, hvor bør jeg da begynne?

ChatGPT: Hvis du ønsker å lære mer om kunstig intelligens, kan det være lurt å begynne med å lære mer om grunnleggende konsepter og teknologier som ligger til grunn for kunstig intelligens. Dette kan inkludere å lære om maskinlæring, nevrale nettverk, og datamining. Det finnes mange ressurser du kan bruke for å lære om disse emnene, inkludert bøker, nettsteder, og online kurs.

Etter hvert som du blir mer komfortabel med grunnleggende konsepter, kan du begynne å utforske mer avanserte temaer innen kunstig intelligens, som for eksempel deep learning, naturlig språkbehandling, og robotikk. Det finnes også mange muligheter for å delta på seminarer, konferanser, og andre arrangementer som kan hjelpe deg å lære mer om kunstig intelligens og holde deg oppdatert på nyeste utvikling innen feltet.

Det kan også være lurt å prøve å få praktisk erfaring med kunstig intelligens, for eksempel ved å prøve ut ulike verktøy og plattformer, eller delta i hackathons eller andre arrangementer der du kan jobbe med kunstig intelligens. Dette kan hjelpe deg å få en bedre forståelse av hvordan kunstig intelligens fungerer i praksis og hvordan du kan bruke den i din egen virksomhet.

Nettpilot: Høres ut som mye jobb?

ChatGPT: Læring om kunstig intelligens kan være en omfattende prosess, og det kan kreve både tid og innsats å bli komfortabel med konseptene og teknologiene som ligger til grunn for kunstig intelligens. Det kan imidlertid også være svært lønnsomt, både for din egen faglige utvikling og for din virksomhet. Kunstig intelligens har et stort potensial for å forbedre effektiviteten og resultatene innen mange områder, og ved å lære mer om kunstig intelligens kan du sette deg i stand til å dra nytte av dette potensialet.

Det er viktig å huske på at det ikke er nødvendig å lære alt om kunstig intelligens på en gang. Du kan begynne med å fokusere på de områdene som interesserer deg mest og som du tror vil være mest nyttige for din virksomhet, og deretter utvide kunnskapen din gradvis etter hvert som du blir mer komfortabel med emnet. Det er også viktig å huske på at det finnes mange ressurser du kan bruke for å lære om kunstig intelligens, inkludert bøker, nettsteder, online kurs, og arrangementer, så du kan finne en læringsmetode som passer best for deg.

Nettpilot: OK, takk skal du ha, godt nyttår!

ChatGPT: Takk skal du ha! Jeg håper du får et godt nyttår og at du klarer å lære mye om kunstig intelligens i året som kommer. Hvis du har ytterligere spørsmål eller trenger mer hjelp, er det bare å spørre. Lykke til!


Vi her på Nettpilot anbefaler dere som ikke har brukt mye tid på dette emnet om å starte med Courseras online introduksjon til AI som er laget av IBM. Den er en ganske grei start.

Dere er velkomne til stille oss spørsmål eller be om bistand i det nye året. Ønsker dere et godt nyttår!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.