Registrering av nettsted i søkemotorer og kataloger

Skal du registrere nettside? Nedenfor finner du en samlet oversikt over de mest populære søkemotorer med direkte lenker til registreringssidene slik du ikke behøver å søke på flere plasser. Her finner du direkte lenke til Google, Yahoo, Bing og Ask sine registreringssider samt fler nisjekataloger.

Reservér plass på Nettpilots ekslusive SEO Workshop og bli med på verdens største SEO konferanse i Brighton
 

Der kan du registrere deg gratis og bli oppført i søkeresultatene. Disse oppføringene vil gi deg plass mellom de organiske søkeresultater, dvs. de som viser de mest relevante og mest søkbare nettsider innen de søkeord eller de søkefraser som det søkes på.

Søkemotorerne returnerer relevante søkeresulater i to kategorier: gratis og sponsede lenker.

Nå du oppfører et nettsted i et register hos søkemotoren, kjemper du om plasseringer i de organiske søkeresultater, som er gratis.

Hvorfor oppnå synlighet i de organiske resultater?

Det er viktig å få synlighet i de organiske søkeresultater, ettersom disse oppfattes som mer troverdige, de har flere visninger og mottar fler klikk enn de sponsede lenker – som du kan få opprettet med Google Adwords annonsering.

Det tar tid å komme opp i toppen av søkeresultatene. Et godt utgangspunkt er derfor å overveie å benytte seg av søkemotoroptimalisering – tillegg til søkemotorregistrering. For kortere perioder og for å komme raskt til syne i søkemotorerne kan man prøve seg med søkemotormarkedsføring. Dette kan gi raske resultater.

Prisen på sponsede lenker avhenger av konkurransesituasjonen innen de relevante søkeord og varierer fra 20 øre til flere hundrede kroner.

øverste søkeresultater på Google

Hvordan oppfører man nettsider i søkemotorerne?

Det er gratis og veldig enkelt å oppføre nettstedet sitt til søkemotorerne. Dette er noe du børe gjøre selv manuelt, og ikke overlate til andre, ettersom søkemotorene ber om bekreftelse på riktigheten av informasjonen samt eierskapsforhold når du oppfører nettsidene/nettstedet.

Her er de tre mest populære søkemotorer og lenker til sidene hvor du kan oppføre din URL:

Hvis du lurer på hvorfor Kvasir ikke er på listen er det fordi det er Google som leverer Kvasir sine organiske søkeresultater.

Google:

http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl

Yahoo:

https://siteexplorer.search.yahoo.com/submit

Bing:

http://bing.com

Bemerk: Det er opp til den enkelte søkemotor å oppta nettstedet ditt i søkeregistret. Oftest har de en redaktør som besøker URL’en for å kontrollere at innholdet er av en kvalitet som de kan stå inne for. Det kan gå fra en dag til flere uker for før oppføringen er fullført. Dette varierer også alt etter antallet av andre ventende oppføreringer osv.

XML sitemap registrering

Hvis du har et XML sitemap kan du benytte disse tjenester:

Google http://www.google.com/webmasters/tools/ping?sitemap=[din sitemap url]

Bing (MSN/Live) http://www.bing.com/webmaster/ping.aspx?siteMap=[din sitemap url]

Yahoo!http://search.yahooapis.com/SiteExplorerService/V1/ping?sitemap=[din sitemap url]

Ask.comhttp://submissions.ask.com/ping?sitemap=[din sitemap url]

Andre søkemotorer og registrer

I andre søkemotorer og registre vil du skulle oppgi E-postadresse og evt. andre kontaktinformasjoner, slik at du kan bekrefte registreringen i etterkant. Det kan gå fra en dag til flere uker for før oppføringen er fullført. Dette varierer også alt etter antallet av andre ventende oppføreringer osv.

Her er en liste med andre muligheter for søkemotorregistrering:

AnooX

Aonde Catálogo de HomePages

Claymont.com Registration Services

Enter UK Search Enginefybersearch.com

ghetosearch.comisubmit.comjayde.comsearchza.comSzigg.net – Web DirectoryUltimate WebSearchactivesearchresults.com

websquash.com

entireweb.com

Ved å bruke Search Engine Submission – AddMe blir du automatisk registrert i en del av de som nevnes over.