Registrering av nettsted i søkemotorer, hvilke er viktige og hvordan gjør jeg?

Skal du registrere din nye nettside i søkemotorerne? Nedenfor finner du en samlet oversikt over de mest populære søkemotorer med direkte lenker til registreringssidene slik du ikke behøver å søke på flere plasser. Her finner du direkte lenke til Google, Bing

Der kan du registrere deg gratis og bli oppført i søkeresultatene. Disse oppføringene vil gi deg plass mellom de organiske søkeresultater, dvs. de som viser de mest relevante og mest søkbare nettsider innen de søkeord eller de søkefraser som det søkes på.

Søkemotorerne returnerer relevante søkeresulater i to kategorier: gratis og sponsede lenker.

Når du oppfører et nettsted i et register hos søkemotoren, kjemper du om plasseringer i de organiske søkeresultater, som er gratis.

Hvorfor oppnå synlighet i de organiske resultater?

Det er viktig å få synlighet i de organiske søkeresultater, ettersom disse oppfattes som mer troverdige, de har flere visninger og mottar fler klikk enn de sponsede lenker – som du kan få opprettet med Google Ads annonsering.

Det tar tid å komme opp i toppen av søkeresultatene. Et godt utgangspunkt er derfor å overveie å benytte seg av søkemotoroptimalisering – tillegg til søkemotorregistrering. For kortere perioder og for å komme raskt til syne i søkemotorerne kan man prøve seg med søkemotormarkedsføring. Dette kan gi raske resultater.

Prisen på sponsede lenker avhenger av konkurransesituasjonen innen de relevante søkeord og varierer fra 20 øre til flere hundrede kroner.

øverste søkeresultater på Google

Hvordan oppfører man nettsider i søkemotorerne?

Det er gratis og veldig enkelt å oppføre nettstedet sitt til søkemotorerne. Dette er noe du børe gjøre selv manuelt, og ikke overlate til andre, ettersom søkemotorene ber om bekreftelse på riktigheten av informasjonen samt eierskapsforhold når du oppfører nettsidene/nettstedet.

De ti mest populære søkemotorer i verden

Her er en liste over de 10 mest populære søkemotorene for forbrukere, antall søk per dag og per måned, og de forskjellige egenskapene til hver søkemotor. Jeg vil også inkludere markedsandelen i hver region i verden for hver søkemotor.

Google: Google er den mest brukte søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 91,94 % per april 20231. Google behandler rundt 40 000 søk hvert sekund, noe som tilsvarer 3,5 milliarder søk per dag og 1,2 billioner per år2. Google er kjent for sine raske, relevante og omfattende resultater, så vel som sine avanserte funksjoner som talesøk, bildesøk, kart, nyheter, oversett og mer. Google tilbyr også personlige resultater basert på brukerens plassering, preferanser og søkehistorikk. Google dominerer søkemarkedet i de fleste regioner, bortsett fra Kina og Russland, hvor det møter sterk konkurranse fra lokale søkemotorer Baidu og Yandex.

Bing: Bing er den nest mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 2,86 % per april 20231. Bing håndterer omtrent 12 milliarder søk per måned3, som er omtrent 400 millioner søk per dag. Bing eies av Microsoft og driver andre søkemotorer som Yahoo og DuckDuckGo. Bing tilbyr funksjoner som videosøk, kart, nyheter, belønninger og integrasjon med Microsoft-produkter som Cortana og Office. Bing har en høyere markedsandel i noen land som USA (9,19 %), Storbritannia (9,92 %) og Frankrike (8,74 %).

Yahoo: Yahoo er den tredje mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 1,5 % per april 20231. Yahoo håndterer omtrent 5 milliarder søk per måned5, som er omtrent 167 millioner søk per dag. Yahoo er drevet av Bing og tilbyr funksjoner som nyheter, e-post, finans, sport, underholdning og mer. Yahoo har en lojal brukerbase i noen land som Japan (56 %) og Mexico (27 %).

Baidu: Baidu er den fjerde mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 1,37 % per april 20231. Baidu håndterer omtrent 15 milliarder søk per måned8, som er omtrent 500 millioner søk per dag. Baidu er den ledende søkemotoren i Kina, med en markedsandel på 85,76 % per desember 20219. Baidu tilbyr funksjoner som talesøk, bildesøk, kart, nyheter, leksikon og mer. Baidu investerer også i kunstig intelligens, cloud computing og selvkjørende biler.

Yandex: Yandex er den femte mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 1,1 % per april 20231. Yandex håndterer omtrent 6 milliarder søk per måned10, som er omtrent 200 millioner søk per dag. Yandex er den ledende søkemotoren i Russland, med en markedsandel på 62,33 % per mars 202211. Yandex tilbyr funksjoner som talesøk, bildesøk, kart, nyheter, oversett og mer. Yandex utvikler også produkter og tjenester innen e-handel, nettannonsering, transport og fintech.

DuckDuckGo: DuckDuckGo er den sjette mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 0,67 % per april 20231. DuckDuckGo håndterer omtrent 2 milliarder søk per måned12, som er omtrent 67 millioner søk per dag. DuckDuckGo er en personvernfokusert søkemotor som ikke sporer eller lagrer brukerinformasjon. DuckDuckGo tilbyr funksjoner som umiddelbare svar, smell (snarveier til andre nettsteder) og mørk modus. DuckDuckGo har en voksende brukerbase i noen land som Tyskland (0,99 %), Australia (0,86 %) og Canada (0,83 %).

Ask.com: Ask.com er den syvende mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 0,16 % per april 20231. Ask.com håndterer omtrent 245 millioner søk per måned13, som er omtrent 8 millioner søk per dag . Ask.com er en spørsmål-og-svar-basert søkemotor som gir svar fra sin egen database eller fra andre kilder som Wikipedia eller Quora. Ask.com tilbyr også funksjoner som nyheter, videoer, bilder og lokal informasjon.

Ecosia: Ecosia er den åttende mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 0,14 % per april 20231. Ecosia håndterer ca. 200 millioner søk per måned14, som er ca. 7 millioner søk per dag. Ecosia er en miljøvennlig søkemotor som bruker overskuddet til å plante trær rundt om i verden. Ecosia er drevet av Bing og tilbyr funksjoner som nyheter, bilder, videoer og kart. Ecosia har en voksende brukerbase i noen land som Frankrike (0,35 %), Italia (0,28 %) og Spania (0,26 %)

Aol.com: Aol.com er den niende mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 0,05 % per april 20231. Aol.com håndterer omtrent 125 millioner søk per måned15, som er omtrent 4 millioner søk per dag . Aol.com er en nettportal som tilbyr tjenester som post, nyheter, underholdning, finans og mer. Aol.com er drevet av Bing og tilbyr funksjoner som videosøk, kart og shopping.

Internet Archive: Internet Archive er den tiende mest populære søkemotoren i verden, med en global markedsandel på 0,02 % per april 20231. Internet Archive håndterer ca. 50 millioner søk per måned16, som er ca. 2 millioner søk per dag. Internet Archive er et non-profit digitalt bibliotek som bevarer og gir tilgang til milliarder av nettsider, bøker, lyd, video og programvare. Internet Archive tilbyr funksjoner som Wayback Machine (et verktøy for å bla gjennom arkiverte versjoner av nettsider), samlinger (kuraterte sett med digitalt innhold) og prosjekter (samarbeidsinitiativer for å bevare og fremme digital kultur).

Jeg kan hjelpe deg med å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til søkemotorer for rask indeksering. Her er noen snarveier eller nettadresser du kan bruke hvis du vil gjøre det selv, og du har alle tilganger du trenger:

 • For å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til Google, må du bruke Google Search Console
  Du må først legge til og bekrefte nettstedet. Deretter kan du sende inn sitemapet ditt ved å gå til “Sitemaps” på venstre meny, lime inn sitemap-URL-en din og klikke på “Send inn”. Hvis du bare vil sende inn en enkelt side til Google, kan du lime inn den fullstendige URL-en i URL-inspeksjonsverktøyet og klikke på “Be om indeksering”.
 • For å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til Bing, må du bruke Bing Webmaster Tools
  Du må først legge til og bekrefte nettstedet ditt der, på samme måte som du gjordre i Google Search Console. Deretter kan du sende inn sitemapet ditt ved å gå til “Konfigurer nettstedet mitt” og deretter “Sitemaps” på venstre meny, lime inn sitemap-URL-en din og klikke på “Send”. Hvis du bare vil sende inn en enkelt side til Bing, kan du lime inn den fullstendige URL-en i URL-innsending-verktøyet og klikke på “Send”.
 • For å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til Yahoo, trenger du ikke å gjøre noe spesielt. Yahoo bruker Bing som sin underliggende søkemotor, så hvis du sender inn nettstedet ditt til Bing, vil det også bli indeksert av Yahoo.
 • For å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til DuckDuckGo, trenger du heller ikke å gjøre noe spesielt. DuckDuckGo bruker også Bing som sin underliggende søkemotor, så hvis du sender inn nettstedet ditt til Bing, vil det også bli indeksert av DuckDuckGo.
 • For å sende inn nettstedet ditt eller enkeltsider til Baidu, må du bruke Baidu Webmaster Tools. Du må først opprette konto og legge til og bekrefte nettstedet ditt i Baidu Webmaster Tools. Deretter kan du sende inn sitemapet ditt ved å gå til “Søkemotorpush” på venstre meny, velge “Sitemap push” og lime inn sitemap-URL-en din. Hvis du bare vil sende inn en enkelt side til Baidu, kan du velge “Aktiv push” og lime inn den fullstendige URL-en.
  Viktig å være oppmerksom på at Baidus grensesnitt ikke finnes på engelsk, men på kinesisk/mandarin. Derfor kan det vare vanskelig tilgjengelig. Det jobbes dog på saken.
  Les artikkel her hvis du ønsker å lære hvordan du kommer inn på Baidu uten å k
  unne kinesisk.

Bemerk: Det er opp til den enkelte søkemotor å oppta nettstedet ditt i søkeregistret.

Kontakt oss hvis du ønsker bistand.