Hvordan brukes søkemotorer i 2023?

Søkemotorer er programmer som søker etter og identifiserer elementer i en database som tilsvarer nøkkelord eller tegn spesifisert av brukeren, brukt spesielt for å finne bestemt informasjon, underholdning, hjelp eller annet som kan være nyttig eller interessant på Internett. I høyere og høyere grad benyttes også søkefeltene til å søke etter konkrete svar på matematiske, språklige eller og encyclopediske utfordinger,

Det finnes ulike typer søkemotorer som har ulike algoritmer, funksjoner og mål.

Det finnes også ulike typer elementer i en database som kan brukes til å søke etter, som tekst, bilder, videoer, lenker osv.

Google er fortsatt den største og mest populære søkemotoren i verden, med over 90% av markedsandel. Google har store deler av søkemarkedet på nett, men også mange utfordringer fra andre aktører som ønsker å ta Googles plass, som tjenester som ChatGPT og kunstig intelligens.

Det finnes også mange private søkemotorer som tilbyr bedre personvern, anonymitet og kvalitet på lenker enn Google.

Noen av de mest kjente private søkemotorene er Startpage, Qwant, Searx, MetaGer, Ecosia, Brave og DuckDuckGo23.

Søkevanene i 2023 kan variere avhengig av ulike faktorer, som algoritmer, personvern, kvalitet på lenker, bildesøk, svarene man får, hastighet og leveranse, og en del andre ting. Det som er sikkert er at Google fortsatt er den største og mest innflytelsesrike søkemotoren i verden.

Bruken av søkemotorerer i 2023 kan også variere avhengig av ulike faktorer, som preferanser, behov, interesser og mål.

Noen mennesker kan bruke flere søkemotorer for å sammenligne resultatene eller finne det beste alternativet for deres spørsmål. Andre for å spare tid eller penger.

Noen kan også bruke private søkemotorer for å beskytte sin personvern eller unngå sporing.