Synlighetstiltak ut over det vanlige: #Monstervarsel

Sunnmørsposten-fyrogflamme-290811

Kampen mot Monstermaster – og om oppmerksomheten.

I aksjonen Monstervarsel, satte vi fyr på 9 fjell, filmet aksjonen fra luften og avholdt støttekonsert med 2 internasjonale MGP vinnere. Slikt gir synlighet og tiltrekker oppmerksomhet.

Aksjonen ble styrt av lederen av Folkeakjonen mot 420 kv line Ørskog Fardal: Roy Aarsnes, som med en god idé, en god historie, militær presisjon, sterke virkemidler og alternative teknikker og litt flaks fikk frem budskapet sitt, både lokalt og nasjonalt.

Når alt kommer til alt så handler kampen om om oppmerksomhet mest av alt om å ha et budskap og et innhold som folk har lyst å dele.

Ved Monstervarsel aksjonen  benyttet vi kommunikasjonteknikker som er mer enn 1400 år gamle: Vardebrenning på de høyeste fjelltopper på Sunnmøre.

Formålet var å skape noe spektakulært.

For å være på den sikre side hadde vi leid inn helikopter og egen kameramann. Dette har gitt oss egne rettigheter til filmopptak.

NRK fikk plass i helikopteret og filmet aksjonen slik at den kunne bli sendt på NRK kveldsnytt samme dag.

Alle rundt 50 frivillige som deltok i vardebrenningen har i tillegg fotografert og filmet aktivitetene sine fra bakke/fjellnivå.

Filmen som ble tatt opp har blitt sett av et par tusen på Youtube og Vimeo, og har vært brukt på både NRK dagsnytt, NRK kveldsnytt og TV2 nyhetene samt ved lokale visninger.

Samtidig har det vært brukt spesialtilpassede klipp ved demonstrasjon på Eidsvoll plass og andre plasser.

Alle deltakere i Monstervarsel-aksjonen fikk dessuten tilsendt julekort fra Folkeaksjonen med motivet av Kolåstinden med vardebrenning på toppen og vi har nå fått en unik film som viser Sunnmørsalpene på en måte som ingen andre har klart å vise dem.

Om Monstervarsel aksjonen
Lørdag den 27. August 2011 kl. 17.00 sendte Folkeaksjonen mot 420 kV Luftspenn Ørskog-Fardal ut et varsel til alle på Sunnmøre om truslen fra Monsterlina. Dette ble gjort slik som vikingene varslet farer for 1000 år siden. Monstervarsel aksjonen var en markering mot 420 kV luftlinja som truer Sunnmørsalpene.

I tillegg til Vardebrenning avholdtes en støttekonsert under titlen «Samstemt for Sjøkabel» med nasjonalt kjente navn som stilte gratis opp for saken, heriblant to internasjonale Melodi Grand Prix vinnere.

Konserten som ble avholdt i storhallen i Sykkylven solgte mer enn 550 billetter.

Artistene var:

  • Alexander Rybak
  • Elisabeth Andreassen
  • Robert Post
  • Hanne Kolstø
  • Yrtle the Turtle. Ørsta
  • The Clinton Experience. Volda
  • Groove Company, Sykkylven
  • Renate Lade, Sykkylven
  • Øystein Braaten, Sykkylven
  • Margrethe Velle Ødegård/Åge Lade

Konserten ga midler til forsatte aktiviteter i regi av Folkeaksjonen.

Det finnes nå også en ekstra redigert versjon av filmen med navn på deltakere og fjelltopper. Filmen nedenfor ble redigert på 2,5 timer i tidsrummet fra helikopteren landet til den skulle vises på storskjerm for en fullsatt Storhall i Sykkylven.

Ansvarlig for filming og klipping: Carl Jørgen Nesset.

Har du eksempler på liknende aktiviteter eller forslag til nye aktiviteter er du velkommen til å gi en kommentar nedenfor.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.