Videoplattform kan selge turistmål – her er 5 grunner til å anskaffe sin egen og ikke bruke youtube

Her er 5 grunner til at en destinasjon bør overveie å anskaffe sin egen videoplattform.

Turister ønsker å dokumentere opplevelsene

De fleste moderne turister medbringer etter hvert enten digitalkamera, mobiltelefon eller HD- videokamera eller flere av disse. Å ta opp videoklipp med høydepunkter er blitt et must for mange. Fotografering av stillbilder foregår på samme måte.

Foto og videoopptak kan sendes til vennene venner familie, kolleger og andre som de ønsker å dele med. De fleste lagrer det bare på sine egne maskiner fordi de ikke vet hvordan de kan dele dette med andre. En enkel og lettilgjengelig Internett tjeneste tilpasset turistenes behov vil kunne få flere til å dele sine gode ferieminner.

Turister vil dele opplevelsene – bruker Internett til deling av video og foto

Ungdom og voksne som er oppdatert med den teknologiske utviklingen har tatt i bruk video og foto delingstjenester på Internett. Dette er oftest globale plattformer som lever av annonseinntekter og salg av tilleggsytelser. Derfor er det stor forskjell i innhold og kvalitet på disse plattformene.

Så vidt jeg vet er det ingen turistorganisasjon i Norge ( eller andre organisasjoner) som har tatt i bruk en mer snevert/bransje spesifikk delingstjeneste enda, og markedet for dette er sannsynligvis stort. Dette er begynnelsen.

Videomarkedsføring på Internett selger turistmål

Aurlandsfjord, Nærøyfjord og Flåm blir presentert på video på internett. Disse finner du høyt plassert hvis du søker etter ”Norway” på bl.a. www.youtube.com.

Det er ingen tvil om at disse globale videoplattformene er en glimrende markedsføringskanal som på en spennende og målrettet måte kan presentere reisemål for kommende og nåværende turister. Dette er en enkel og kostnadseffektiv måte å drive såkalt ”viral marketing» på.

Dette betyr at hvis man liker det man ser på skjermen så er det let og enkelt å sende en lenke med denne videoen til alle i e-post-adresse-boken. At de nye hjemmesidene til Aurlandsfjord og Nærøyfjord henviser gjestene sine til videoer som finnes på Youtube sin plattform isteden for å vise filmene på sine egne sider er synd.

Hermed kan disse risikere å miste potensielle gjester som finner andre spennende reisemål på youtube. Eller som slett og rett bare mister fokus. Med egen videoplattform kan man sørge for å holde på nettbesøkendes fokus på egen destinasjon i lenger tid.

Videofilm fra felles plattform kan legges på egne hjemmesider

Har man en personlig hjemmeside, eller driver en bedrift som f. eks tilbyr et reiselivsprodukt, er det mulig å legge inn en videofilm fra den felles videoplattform som komplement eller som forsterkning av det øvrige innhold.

Man kan også lage en knapp som sender en lenke til denne filmen med e-post – til alle i adresseboken. Så kan alle som ønsker det se videoen og kommentere den. Når brukerne klikker på lenken de har fått tilsendt, vil de bli dirigert til videoplattformen for å se filmen.

Her vil kunden så få tilbud om å se andre filmer i samme kategori, eller fra samme geografiske område. Hvilke muligheter kunden får, vil avhenge av forretningsidé eller filosofi. Dette gir uhyre store fordeler for de som eier og styrer disse videoplattformene.

Med felles destinasjons plattform vil alle medlemmene i Destinasjonen kunne ha sin egen hjemmeside som nå, og på denne vil de med enkle grep kunne legge inn videofilm fra den felles plattformen. De kan enkelt legge egne film ut på plattformen og la andre bruke filmen på sine nettsider. Dette kan gi et selvforsterkende nettverk.

God informasjonsstyring gjør opplevelsene tilgjengelige

Mulighetene med slike plattformer er mange – det er opp til eierne å bestemme hvilke muligheter og begrensninger man vil sette opp. De fleste destinasjoner som byr på gode opplevelser vil ha nytte av å ha sin egen plattform – slik at de selv kan styre informasjonsflyten og la kundene gjøre sine egne valg.

Her vil det nemlig også kunne bli plass til de alle minste utbydere som ikke har store markedsføringsbudsjetter.

Med en OK nettforbindelse og et digitalkamera er det mulig for alle å laste opp bilder og video og vise frem de skjulte skatter som finnes i regionen. Det gjør at også vanlige folk – de lokale – vil kunne vise frem favoritt-plassen sin eller kanskje gårsdagens fiskefangst?

Ta kontakt hvis du har lyst til en workshop omkring hvordan du kan bruke sosiale medier i markedsføring på Internett og innen reiseliv og turisme.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.