Vil du jobbe med SEO, så les her først

Brighton Pier

Nettpilot innboksen fikk en mail inn her om dagen fra en ung mann som bor i nærheten som er i slutten av tenårene.

Gutten skrev: Jeg er interessert i og lære mer om SEO.

Han fortsatte: Er det en utdanning man kan ta eller er det mulig og lære over nettet? Har du noen anbefalinger til hvordan jeg kan lære meg disse tingene?

Det fine med korte spørsmål er som dette er at man kan skrive en hel avhandling som svar, eller man kan svare presist, men la det opp til avsender å selv fylle inn og fortolke tilbakemeldingen.

Når det gjelder SEO så er det nok ikke noen direkte utdanning man kan ta, ettersom «faget» eller oppgavene om man vil er en sammenblanding av ganske mange områder.

I mange år har vi hørt ulike varianter av: «SEO er død, nå kommer xyz og tar over«.

Nå er hypen knyttet til AI og muligheten for både å samle inn, behandle og bearbeide og strukturere data og informasjon med kunstig intelligens.

Beriking, eller enriching er noe som i den grad er gjort enklere med hjelp fra kunstig intelligens.

Men det betyr fortsatt ikke at SEO er død, eller at innholdshåndtering kan automatiseres helt og aldeles.

For SEO er flere fagområder, og det er knyttet opp til en sterk forståelse av hvordan søkemotorer fungerer og hvordan de benyttes og hva de benyttes til.

Det er knyttet til både webutvikling, analyse og statistikk, markedsføring og tekstforståelse, samt forståelse for søkemotorenes prioriteringer. Samtidig krever det ganske mye performance- og konkurranseinstinkt å bli riktig god. Man skal nok også ha salgsinstinkt😉.

Og så har du white hat,  grey hat og black hat. Du må ta et valg om hva du vil være, helt fra start.

Du må ha en finger på pulsen og kjenne til hvilke verktøy som kan effektivisere jobben din.

Samtidig så er det ganske lurt også å kunne lese folk, og forstå hva de vil reagere på.

Litt det å vite hvor pucken går for å bruke en hockey-term😉.

Mange av de jeg kjenner, som jobber med SEO i dag har ulik bakgrunn, men felles er nok at de har vært rundt i mange oppgaver. Noen har jobbet med tekster, noen med reklame, mens andre har jobbet med tall, mens andre igjen har enten markedsføringsbakgrunn, eller webdesigner bakgrunn.

Men alle har oppdatert seg løpende og følger med på hva som skjer med Google, Bing og på datanalysefronten. Jeg selv brukte dag og natt på å lære dette ved å bygge nettsider og lage innhold og lese webstatistikker på egen hånd etter endt utdannelse som E-business prosjektleder.

Facts er at det er et performance fag, så hvis du vil lære er det smarteste kanskje å få deg en coach som kan trene deg, gi deg tekniske tips og tricks, bli en del av et lag, akkurat som hvis du vil bli bedre på en idrett.

Iron sharpens iron.

Hvis du har lyst å bli en del av et lag og forbedre dine skills så hører vi gjerne fra deg.

Vi ser etter folk som er flink på programmering, automatisering, WordPress, Shopify, CRM systemer, Google Marketing Platform, Facebook annonseplattform og diverse martech plattformer.
Som noen kanskje registrerer så er det også lenge siden vi har redesignet nettsidene våre, så er du grafisk anlagt og ser hvordan du kan forsterke Nettpilot send en melding eller ta kontakt her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.